Agenda

Egmond aan de Hoef. Lezing: Rouw en rouwverwerking
Zaterdag 25 Januari 2020, 14:45 - 17:00
Contact Reserveren graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-29369389

charon uitvaartbegeleiding logo

Elk mens krijgt in zijn leven te maken met verlies, en dus met rouw. Als uitvaartbegeleiders stappen we elke keer een hele verdrietige situatie binnen.

Is er ruimte voor rouw als er ook een uitvaart geregeld moet worden, beslissingen moeten worden genomen, keuzes moeten worden gemaakt? Of is dat al onderdeel van de rouwverwerking?

Petra en Wilma, beiden uitvaartbegeleiders bij Charon, vertellen over hoe zij met hun werk het rouwproces kunnen ondersteunen, te beginnen met het samen met de familie verzorgen van de overledene. De medewerksters van Charon Uitvaartbegeleiding voelen zich zo betrokken bij hun families dat zij na het afscheid jaarlijks Troostdagen en maandelijks Troostreizen voor nabestaanden organiseren. Ook hierover informeren Petra en Wilma de bezoekers.

Stefan Colin neemt ons daarna mee in de oorzaak van rouw en lijden. Wat maakt dat we lijden? Waarom voelen we ons niet meer compleet zonder de ander? Rouwverwerking in slechts 3 sessies? Hoe dan?
Op al deze vragen krijg je helder antwoord tijdens de lezing.

Stefan heeft een praktijk in rouwverwerking in Zwaag (stefancolin.nl), geeft lezingen, workshops, begeleidt steungroepen rouw en lanceert tijdens deze lezing iets nieuws op het gebied van rouwverwerking.
Als afsluiter deelt hij 3 krachtige tips die je zijn werk laten ervaren. Hoe kun je je in 1 minuut weer beter voelen, hoe haal je nare emoties uit je lichaam, en een techniek om makkelijker in slaap te komen.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan. Het aantal plaatsen is beperkt (50 personen).
Er wordt voor koffie en thee gezorgd. Reserveren noodzakelijk. Omdat het in de hoeve in de winter heel fris kan zijn, is warme kleding aanbevolen.

Parkeren kan gratis aan de Slotweg.

Locatie Slot Overhoeve, Slotweg 42, Egmond aan den Hoef

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl