Agenda

TV NPO 2. Een doodskist van de kringloop in De kracht van de kringloopwinkel
Donderdag 26 December 2019, 21:10

De kracht van de kringloopwinkel Afl 4. Door de wijk voor de wijk

De vijfdelige VPRO-serie De kracht van de kringloopwinkel zit vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. In deel vier staat kringloopwinkel De Oude Bieb centraal, een winkel maar vooral ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Kees van kringloopwinkel Foenix uit Apeldoorn maakt van oud hout nieuwe doodskisten.

kringloop doodskistKees en Lex van de kringloop in Apeldoorn maken van een oude boekenkast en een tafel een doodskist

In Groningen staat pal naast het winkelcentrum in de wijk Lewenborg de kleine kringloopwinkel De Oude Bieb die een grote rol in die wijk speelt. Want het is niet alleen een winkel maar vooral ook een ontmoetingsplek die hard nodig was. Caroline en Daan startten de winkel na hun onderzoek naar armoede, eenzaamheid en isolement van de inwoners van hun wijk. Ook de buitenomgeving van De Oude Bieb wordt benut als tuin of moestuin, dat is het werk van Riemer en Benita, die vroeger trouwens Berend heette.

In Apeldoorn start Kees, die een jaar geleden een hartstilstand kreeg, aan een nieuw project: hij maakt van oud hout nieuwe doodskisten.En hoe gaat het nu met Eric in Amersfoort, de natuurkundige die vastliep in zijn carrière in de IT? Welk nieuwe perspectieven dienen zich aan en wat is de invloed van zijn zoektocht op zijn huwelijk?

Over De kracht van de kringloopwinkel
Na de succesvolle documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel (2017) komt de VPRO deze kerst met De kracht van de kringloopwinkel. De vijf nieuwe afleveringen zitten vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. In deze reeks speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht -gevoed met humor, tolerantie en trouw- bijna grenzeloos is.

De eerdere serie Het succes van de kringloopwinkel uit 2017 is hier te bekijken.

Locatie TV NPO 2

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl