Agenda

Friesland. Excursie langs Friese terpen (Tours des Cimetières )
Woensdag 20 April 2011, 09:00 - 17:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 


  Woensdag, 20 april: Tour des Cimetières Friesland, Terpentocht (nieuw!)

 

De tocht begint in Cornjum, waar aan de rand van het eeuwenoude park van Martenastate rond 1820 een klassieke ovale grafheuvel werd ingericht voor de familie Vegelin van Claerbergen en leden van aan hen verwante families. Van Cornjum rijden we naar de hoogst gelegen begraafplaats van Friesland, die om de kerk op de terp van Hegebeintum, 11 meter boven het maaiveld en bekend door de opgravingen van professor Van Giffen in het begin van de 20ste eeuw. In het bezoekerscentrum gebruiken we de lunch.

Vervolgens rijden we door een klassiek Fries greidelandschap naar het kerkhof van Janum, dat ligt rond een klein romano-gotisch kerkje op een afgegraven terp in het landschap. Bij het kerkhof ligt nog een boerderij en een aantal kleine, deels 17de eeuwse huisjes. Van Janum gaan we naar Sibrandahüs, een als uithof van het klooster Klaarkamp gebouwde kapel, aan de rand van het terrein van de in de middeleeuwen hier gebouwde Starkenborg. We eindigen onze tocht in het aan de Elfstedenroute gelegen café Moarkswal aan het Jeen van de Bergplein te Aldtsjerk waar we de koffie gebruiken, of, naar Friese traditie, de thee, uiteraard met een stukje originele Friese Oranjekoek!

Vertrek station Groningen 09.00 uur. Prijs € 42,50 pp.
Van halte B pal voor het hoofdstation te Groningen. Wilt u bij aanmelding svp uw opstapplaats duidelijk aangeven. Voor alle tochten geldt dat we ernaar streven tussen 17.30 en 18.00 uur terug te zijn bij station Groningen. De tijden evenals de opstapplaatsen staan ook vermeld op de bevestigingsbrief die u na aanmelding van Arriva Touring ontvangt.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

  

Locatie Friesland