Agenda

Heide. Balkanmuziek en Peelverhalen op natuurbegraaf plaats Weverslo
Zondag 26 Augustus 2018, 15:00

logo weverslo

Balkanmuziek en Peelverhalen op natuurbegraaf plaats Weverslo

Op het podium van het overdekte bosterras van landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo verzorgt de Servische zanger en gitarist Radomir Vasiljevic met zijn eigen orkest op zondagmiddag 26 augustus een exclusief optreden met Balkanmuziek. En schrijver Ton van Reen uit Baarlo vertelt er over zijn leven in en met de Peel en over zijn boeken. Dit jaarlijkse zomerprogramma biedt een podium voor muziek, verhalen en gedichten die gaan over het leven van mensen. Met alle emoties en weerbarstigheden die daarbij horen.

Passie en virtuositeit uit de Balkan
Radomir Vasiljevic (1984, Servië) heeft een Master in klassieke gitaar behaald aan de Faculteit van Muzische Kunsten in Belgrado. Hij brengt exclusief voor Weverslo met zijn Balkan Orchestra een programma waarin de melancholie, de strijd en de Balkanoorlogen doorklinken. Het heimwee naar huis (drie van de orkestleden komen uit de Balkan), het leven van de rondtrekkende en verdreven volkeren, maar ook de uitbundigheid, de hartstocht en de liefde komen in de meeslepende liederen en het virtuoze gitaarspel aan bod. Balkan muziek heeft een eigen identiteit met warmte, gevoel en eigen ritmes. Het heeft invloeden ondergaan van onder andere Russische - , Zigeuner- en Klezmermuziek.

Verhalen over en uit De Peel
Ton van Reen (1941)- opgegroeid in het Limburgse Helden-Panningen als zoon van een wachtmeester der Rijkspolitie - is een markant, eigenzinnig, bevlogen, betrokken en veelzijdig schrijver. Voordat hij zich volledig op het schrijven toelegde, was hij werkstudent, bouwvakker, zeeman, fabrieksarbeider, verpleger, maatschappelijk werker en uitgever. Hij schrijft literatuur voor volwassenen, jeugdboeken, hoorspelen en geschiedkundig en journalistiek werk. Zijn klassieker De bende van de Bokkenrijders werd verfilmd voor tv. Hij is niet alleen verbonden met de Peel, maar ook met Afrika waar hij nauwe banden mee onderhoudt. Als rasverteller neemt hij je mee in zijn verhalen en ervaringen achter zijn tientallen boeken, reisverslagen, columns en documentaires.

Dit unieke programma met Balkanmuziek en Peelverhalen onderstreept dat menselijke emoties en belevenissen universeel zijn. Wat in de Peel gebeurt, kan ook in de Balkan gebeuren en omgekeerd. Grenzen vervagen waar mensen vanuit hun hart spreken.

Reserveringen via www.weverslo.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bijdrage in de kosten € 10,00 p.p. inclusief koffie/thee.
Bezoekadres: Janslust 11, Heide.

Voor meer informatie www.weverslo.nl en op www.facebook.com/Natuurbegraafplaats

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief