Agenda

Oosterhout. Lezing: Afscheid en rouw in verschillende culturen en religies
Dinsdag 07 November 2017, 19:00 - 21:30

Afscheid en rouw in verschillende culturen en religies
- Lezing van Yvon van der Pijl bij Huis van Brabant in Oosterhout

Tijdens de lezing gaat Yvon van der Pijl in op de afscheids- en rouwrituelen in verschillende culturen en religies. In Nederland leven mensen uit alle windstreken en met allerlei verschillende achtergronden samen. Ook in de zorg rond het levenseinde krijgen we te maken met deze diversiteit. Mensen in de uitvaartzorg, maar ook bijvoorbeeld de ouderenzorg, palliatieve zorg, rouwbegeleiding en onderwijs worden geconfronteerd met andere gebruiken en wensen. Dat roept allerlei vragen op over de beleving van leven en dood, gezondheid en ziekte, maar ook over passende begeleiding en bejegening.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Vereniging Yarden. Locatie: Huis van Brabant, Florijnstraat 60 in Oosterhout. Datum: 7 november 2017 van 19.30 uur tot 21:30 uur. Vanaf 19:00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zich vooraf aan via www.yarden.nl/agenda ..

Over de spreker
Dr. Ir. Yvon van der Pijl is als Universitair hoofddocent Culturele Antropologie verbonden aan Universiteit van Utrecht. Daarnaast is Yvon verbonden aan de Multiculturele Leergang van Yarden. Voor meer informatie: www.uu.nl/medewerkers/yvanderpijl .

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl .Yarden Logo 200

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief