Agenda

Apeldoorn. Kleur bij Afscheid
Zondag 12 November 2017, 13:00 - 17:00

 

 kleur bij afscheid

 

KLEUR BIJ AFSCHEID

Op zondag 12 november 2017 organiseren Mirjam van Wieringen (hoedster van Kleur in Apeldoorn), Uitvaartzorg Deventer en Jetty Kuiper (levenseinde-coach / death-doulaen spreker bij uitvaarten)

KLEUR BIJ AFSCHEID.

De dag is bedoeld om op een laagdrempelige manier de dood en het afscheid bespreekbaar EN betaalbaar te houden. Entree gratis.
Adres Joh. Bosboomstraat 25c, 7312 LM Apeldoorn van 13.00 – 17.00 uur.

Marieke Henselman heeft recent een boek geschreven met de veelzeggende titel “Laat je niet kisten door de commercie”. Hierin wordt duidelijk dat je op een uitvaart duizenden euro’s kunt besparen, terwijl je toch een prachtig en persoonlijk afscheid kunt hebben. “Weinig mensen verdiepen zich graag in geldzaken en de dood is nog minder populair. Dus vallen we bij een sterfgeval -blind van verdriet en niet gehinderd door enige kennis van zaken- in de armen van de commercie”, zo staat op de achterflap. Dat kan anders: …………. Maar dan moet je wel vooraf openstaan voor dit onderwerp.
Op 12 november om 14.30 uur vertelt Marieke over haar ervaringen.

Wij willen die dag laten zien dat met simpele handelingen, symbolen of rituelen een geweldig afscheid te maken is. Een afscheid mag je houden waar jij dat wilt: dat hoeftniet perse in een aula, crematorium of kerk te zijn. Maar dat mag bv. ook in de sfeervolle en huiselijke ruimte die Kleur in Apeldoorn heeft. Zelfs thuis, in je eigen tuin bijvoorbeeld. Hoe mooi kan het zijn??? En ook letterlijk kan het een kleurrijk geheel
zijn: met gekleurde bloemen, een rode ipv zwarte rouwauto, met kleurrijke kleding, ballonnen, een kleurig drankje…… een goed geleefd leven mag gevierd worden!
Veel meer kan en mag je zelf regelen: het aangeven bij de gemeente; het maken van een wade of kist, van de kaart, het vervoeren van iemand in zijn eigen
(camper-) bus……., bakken van taarten naar recept van oma zelf…..

Dat je daardoor ook nog eens duizenden euro’s kunt besparen is een mooie bijkomstigheid. Een mooi afscheid zit niet in de hoeveelheid geld die daaraan besteed is maar in de hoeveel tijd, aandacht, warmte en liefde.

Er is echter wel wat voor nodig: dat is dat de dood bespreekbaar wordt gemaakt. Uit de taboe-sfeer komt, waar het nog teveel in zit.

Hoewel het laatste afscheid centraal staat zijn veel rituelen en andere zaken ook te gebruiken bij afscheid van situaties en mensen na bv. een echtscheiding of ontslag.

Ben jij een kleurrijk mens of denk je binnenkort een afscheid te moeten regelen voor zo’n persoon? Kom dan op zondag 12 november eens binnenlopen bij Kleur in Apeldoorn aan de Joh. Bomboomstraat 25c voor tips, ideetjes, gesprekken………

Let op: De lezing van Marieke Henselman die vooral gericht is op het kosten-aspect is gratis toegankelijk

Verder zullen er die dag verschillende standjes zijn, zoals
• Cadeau Variant waar je (betaalbare) assieraden kunt bewonderen, kunt horen over wat Bach Bloesemremedies of stenen kunnen betekenen bij verlies en verdriet, waar je een lief troostgeschenkje kunt kopen;
• Atelier Alewijn geeft info over (het zelf maken van) een wade.
• Buiten staan wat vervoersmogelijkheden en uitvaartverzorgers vertellen graag over hun werk.

Het is een afwisselend geheel;
• Maak kennis met het verliesspel “Alle sterren van de hemel”
• Volg een ritueel-meditatie van Mirjam
• Kom naar de (gratis) lezing van Jetty over het werk van een levenseinde-coach
• Luister naar muziek
• Krijg informatie over een herinneringsschilderij
• Ervaar hoe het voelt om een kist te beschilderen…… of er zelfs in te liggen?

Laat je vooral inspireren en verrassen en zet je schroom overboord. De dood hoort nu eenmaal bij het leven. Of je nu wilt of niet………. In wezen is ieder mens terminaal – niemand weet wanneer zijn of haar leven zal eindigen. Meegaan met de universele angst die we allemaal kennen,helpt niet echt. We hopen met de organisatie van dit soort dagen de dood wat meer bespreekbaar te maken en de uitvaart wat minder kostbaar.
Voel je welkom bij Kleur bij Afscheid.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief