Agenda

Amsterdam Allerzielen in in de voormalige Chassékerk
Dinsdag 02 November 2010, 19:00 - 23:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Versmelting Dag van de Dood & Allerzielen: Dag van de Allerzielen.

 Allerzielen

Dinsdag 2 november vindt er een bijzondere viering in de voormalige Chassékerk, die eigenlijk & voortaan weer DE EEUWIGHEID heet. Op initiatief van Het Illuseum kunnen alle Amsterdammers tijdens Allerzielen hun geliefde overledenen herdenken.

DE EEUWIGHEID opent op 2 november om 19.00 uur haar deuren. Bezoekers kunnen een foto of een ander aandenken van een dierbaar mens of dier meenemen. Dit persoonlijke aandenken kan op het altaar bijgezet worden. In ruil ontvangen de bezoekers een glas tequila. Om 20.00 uur zal de Mexicaanse Nederlander Edoardo Ramos Anaya een traditioneel Azteeks Dia de los Muertos (Dag van de Dood) ritueel uitvoeren.

Vervolgens zal Frans Fontaine, hoofd tentoonstellingen Tropenmuseum, een toelichting verschaffen over de verschillen & de overeenkomsten tussen de Mexicaanse & de Hollandse Dag van de Allerzielen.

In DE EEUWIGHEID zijn een groot aantal opstellingen verzorgd door Ida van der Lee. Zij is bekend van haar project “Allerzielen Alom, kunst tot herdenken” & heeft  met een team van kunstenaars diverse rituelen voor dierbaren verzorgd. Zo kunt u o.a. langs het “Tijdkantoor”, “Herinnerdingen” & “Hiernamaals”. Voorts is er een verrassing van Henk Schiffmacher.

Tijdens het Mexicaanse Dia de los Muertos is het uitgangspunt: “maak een rijk feestmaaltijd, het mag de doden aan niets ontbreken”. In DE EEUWIGHEID is er 2 november voldoende voor de doden & de levenden!

De entree is gratis, aanmelden wordt wel op prijs gesteld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DE EEUWIGHEID - Chasséstraat 62 - Amsterdam West

Aanvang 19 uur, tot 23 uur.

   

Locatie Chasséstraat 62 - Amsterdam West