Agenda

Vereniging De Ommerschans op zoek naar tientallen vrijwilligers
Zaterdag 23 Oktober 2010, 08:30 - 12:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch via 06-13629524.

Vereniging De Ommerschans op zoek naar tientallen vrijwilligers voor zaterdag 23 oktober en 20 november (8.30 – 12.30)

 

Afgelopen maandag is het bestuur van de Ommerschans voor het eerst na de zomervakantie bijeengekomen om verder te praten over ons mooie project. Met "ons" bedoelen wij alle betrokken inwoners en de leden van onze vereniging.

Binnenkort zal er een hekwerk geplaatst worden en een huisje op de begraafplaats. Tevens zal één dezer dagen ook een belangrijke intentieverklaring getekend worden met de gemeente Ommen. Deze intentieverklaring zal de basis zijn voor een verdere uitwerking van de plannen. Met het vervangen van één van de kruizen op de begraafplaats heeft wethouder Ilona Lagas in het voorjaar het startsein gegeven voor de eerste werkzaamheden op de begraafplaats. Deze werkzaamheden zijn even stop gezet tijdens het broedseizoen en de vakantieperiode. Nu wordt de draad weer opgepakt.

Zoals u weet, zijn de bezuinigingen overal voelbaar en dat dwingt ons om met creatieve oplossingen te komen. Daarom zoeken wij tientallen vrijwilligers om ons te helpen met het zagen , snoeien en opruimen van struiken en bomen op zaterdag 23 oktober en zaterdag 20 november, van 8.30 uur tot 12.30 uur. Bent u niet in staat om bovenstaande werkzaamheden te verrichten maar wilt u ons wel graag op een van beide dagen een handje helpen, we zijn ook op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij de catering.

Wat gaan we doen?

* zagen van bomen in het achterste deel van de begraafplaats (wie helpt ons met zijn motorzaag?)
* snoeien van de beukenhaag vóór op de begraafplaats
* opruimen van takken/snoeihout vóór op de begraafplaats
* accentueren van de paden
* en als er tijd over is: het weghalen van onderbegroeiing op het perceel naast de begraafplaats (toekomstige gracht)

Aanmelden kan via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch via 06-13629524. Meld u aan! Wij kunnen niet zonder u! NB: op zaterdag 6/11 zal een groep scouts werkzaam zijn in het gebied.

  

Locatie Schansweg, 7707 RW Ommerschans