Agenda

Oosterhout. Tot 31 oktober a.s. ''Er is een tijd van gaan...'' een permanente expositie met kunstwerken...
Van Zaterdag 16 Oktober 2010
Tot Zondag 31 Oktober 2010
Contact mobiel 06 23 999 796

Graag nodig ik u uit om op 16, 17 of 23 oktober de 'Thomas' (voorheen de Mariakerk van Oosterhout) te bezoeken,

zie: www.thomasoosterhout.nl

Tot 31 oktober is daar, onder de naam ''ER IS EEN TIJD VAN GAAN……………'' een permanente expositie met kunstwerken die allemaal in het teken staan van verlies, afscheid nemen en herinneren.


Ter gelegenheid van de expositie ER IS EEN TIJD VAN GAAN……………

Organiseert praktijk de Blauwe Zeeridders, een aantal activiteiten voor jong en oud:

“Ik schrijf ze op, met potlood en met pen, de liever nog dan liefste woorden die ik ken….”
voor alle leeftijden
 

16, 17 en 23 oktober van 13.30 tot 14.30 uur 

Saskia Verpoorte, een vriendin van Mieke, zingt een aantal prachtige bekende en minder bekende songs rond verlies door de dood, afscheid nemen en herinneren. Mieke zal het programma presenteren en daarbij een aantal dingen laten zien en gebruiken die zij ook in haar praktijk voor rouwbegeleiding aan kinderen en jongeren gebruikt. Bezoekers die het programma bijwonen krijgen allemaal een boekje met de songteksten en met ruimte voor persoonlijke herinneringen. Professionele begeleiding.
Phoenix Urnen ®” zal aanwezig zijn op de expositie ‘Er is een tijd van gaan…..’

Een “herinnerding“ maken, voor kinderen en jongeren van 6-16

16, 17, en 23 oktober ‘s middags tussen 15.15 uur en 17.00 uur inloop  
Met knutselmateriaal kunnen kinderen een “herinnerding” maken voor een overleden vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriend of vriendin. Maar het mag ook gemaakt worden voor bijvoorbeeld een huisdier dat dood is gegaan. Professionele begeleiding!

Eventueel zelf meenemen: een foto van degene die er niet meer is en een vrijwillige bijdrage voor het materiaal.

 

Rouwgroep voor kinderen en jongeren van 7-12 jaar

20 oktober, woensdagmiddag
Mieke organiseert een rouwgroep van 14.00 tot 16.30 uur. De rouwgroep is bedoeld voor kinderen van 7-12 jaar die iemand door de dood zijn verloren. Aan deze middag kunnen maximaal 8 kinderen deelnemen.
Dus geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan ontvang je van Mieke meer informatie.

De bijdrage voor materiaal is 5 euro. Professionele begeleiding.

 

Lezing “kinderen begeleiden bij rouw”

22 oktober van 19.30 – 20.30 uur met een maximale uitloop tot 21 uur
Een avond voor volwassen met veel informatie over kinderen en rouw. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook zal Mieke toelichting geven op het therapeutisch bordspel “Alle Sterren van de Hemel” dat zij veel in haar praktijk gebruikt.

Het spel “Alle Sterren van de Hemel”

In oktober is het mogelijk om voor 1 van de hieronder genoemde dagdelen een afspraak bij Mieke te maken om het spel met eigen gezin/groep te spelen: op de 18e en 21e ‘s morgens, ’s middags of ’s avonds, op de 20e ‘s morgens of ’s avonds en op de 22e ’s morgens.

Op 16,17, 22 en 23 oktober geeft Mieke een algemene toelichting op verschillende momenten van de dag.

Buiten de hierboven genoemde vaste programmaonderdelen om, zal Mieke het therapeutische bordspel “Alle Sterren van de Hemel” toelichten. Het spel is ontworpen door Daisy Luiten en is bestemd voor iedereen die een dierbare heeft verloren door de dood. Het doel is om de mensen die het spel spelen onderling contact te laten maken over hun verlies. Spelenderwijs worden allerlei gevoelens, gedachten en herinneringen met elkaar gedeeld. Je ontdekt dat iedereen op zijn eigen manier rouwt en gaat dat respecteren. Hierdoor wordt het ook thuis gemakkelijker om met elkaar in contact te zijn. Het verlies wordt beter bespreekbaar. Ook als een verlies al lang gelden heeft plaatsgevonden, kan het spel veel voor mensen betekenen.

Voor mensen die het spel graag een keer zouden willen spelen onder begeleiding van Mieke, is het mogelijk om een afspraak te maken voor overdag of ’s avonds.

Het spel spelen kost normaal 50 euro per uur maar deze week kost het 35 euro per uur. Het spel duurt ca. twee uur. Dit is tevens zeer geschikt voor mensen die professioneel in aanraking komen met verlies. Op de werkvloer of in het onderwijs. Professionele begeleiding.

 

Locatie 'Thomas' (voorheen de Mariakerk) van Oosterhout