Agenda

Leiderdorp. Omgaan met veranderingen door de zorg voor een naaste
Dinsdag 05 Oktober 2010, 19:30 - 21:30
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor dinsdagavonden 21, 28 september en 5 oktober organiseert Bureau Informele Zorg van ActiVite een kortdurende cursus voor mantelzorgers uit onder andere de gemeente Leiderdorp.

De cursus Alles is anders wordt gegeven op 21, 28 september en 5 oktober.
Elke bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in ActiVite aan Simon Smitweg 8.
Deelname is gratis en het maximum aantal deelnemers is tien.
Aanmelden kan tot 7 september,
via 071-5161445 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verlies
De cursus is bedoeld voor mantelzorgers die al langere tijd voor iemand zorgen en nu ondersteuning zoeken bij het omgaan met de veranderingen die door de zorg in hun leven hebben plaatsgevonden, het verwerken van verlies en het bouwen aan acceptatie van de nieuwe situatie.

Veranderingen
Bij rouw en verlies denkt men al gauw aan rouw na het overlijden van een dierbare. Er zijn echter meer situaties waarin sprake is van rouw en verlies. Vaak komt er een periode voor mantelzorgers waarin het zwaar begint te worden, mede door de veranderingen die de zorgtaak met zich mee brengt. Zeker als de mantelzorger al langere tijd voor iemand zorg draagt en de zorgtaken gaan toenemen. Een periode waarin het besef dat de veranderingen definitief zijn begint door te dringen. Wat is er nu precies veranderd? Hoe ga je daar mee om? Hoe kun je verwerken dat alles is veranderd en nooit meer zo zal worden als het was? In het begin kunnen mensen dat aspect vaak goed hanteren, ook al is het zwaar. Er is nog hoop op herstel en behandeling en dus ziet men de situatie nog niet alsof deze voorgoed veranderd is.

Wanneer blijkt dat de zorg behoefte zal blijven, en wellicht zelfs toe zal nemen dan breekt een tijd aan waarin je moet zoeken naar hoe je daarmee omgaat. Deze cursus biedt inzicht in de veranderingen, geeft handvaten om hiermee om te gaan en ondersteunt de mantelzorger bij het verwerken van verlies.

Locatie ActiVite aan Simon Smitweg 8