Agenda

Lelystad: Lezing: Nalatenschap toegelicht
Donderdag 16 Maart 2017, 19:30 - 22:00

- ‘Nalatenschap toegelicht’ -
Lezing door notaris Mr. Fenneke Koster-Joenje in Agora Theater te Lelystad
Yarden Vereniging organiseert samen met Mr. Fenneke Koster-Joenje op donderdag 16 maart a.s. een lezing over de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht.

Het overlijden van een dierbare heeft naast emotionele gevolgen ook wettelijke consequenties voor de nabestaanden: de nalatenschap moet geregeld worden. Het Nederlands erfrecht regelt de nalatenschap automatisch, maar er zijn veel mogelijkheden om hiervan af te wijken. Mr. Fenneke Koster-Joenje biedt een verhelderend inzicht in de vele (on)mogelijkheden van het Nederlandse erfrecht.

Tijdens deze lezing vertelt Koster welke soorten nalatenschap er zijn en welke haken en ogen er aan het recht kleven. Wat kun je bijvoorbeeld doen als de wensen van de erflater niet nageleefd kunnen worden? Welke mogelijkheden bestaan er in de wet om die wensen toch ten uitvoer te brengen? Ook de consequenties van het erfrecht voor het te erven vermogen komen aan de orde. De lezing biedt erfgenamen zo de mogelijkheid om zo veel mogelijk te profiteren van het te erven vermogen en ook alle fiscale mogelijkheden te benutten. Na de lezing is er gelegenheid om de notaris vragen te stellen.

Datum en locatie
De lezing wordt aangeboden door Yarden Vereniging. Locatie: Agora Theater, Agorabaan 12 in Lelystad. Datum: 16 maart 2017 van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zich vooraf aan via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie kunt u bellen met 088 927 3434.

Over de spreker
Mr. Fenneke Koster-Joenje houdt kantoor aan de Middendreef 285 in Lelystad.

Yarden LogoOver Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Locatie : Agora Theater, Agorabaan 12 in Lelystad

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief