Agenda

Ede. Lezing: Een leven verdient een mooi einde.
Woensdag 23 Maart 2016, 19:30

Op woensdagavond 23 maart geeft de Nederlandse Vereniging voor Euthanasie een lezing over het veelbesproken onderwerp Euthanasie en Palliatieve Zorg.

Wat is euthanasie?
Bij euthanasie wordt het leven van een patiënt op een waardige manier beëindigd door het toedienen van medicijnen. Euthanasie is altijd uit vrije wil, een patiënt vraagt en de arts voert de euthanasie uit. Volgens de Nederlandse wet mag dat bij uitzichtloos en ondraaglijk lijden.

De NVVE legt de keuzemogelijkheden uit rondom het levenseinde. Euthanasie en palliatieve sedatie komen aan de orde en de wettelijke mogelijkheden. De ruimte van de huidige euthanasiewet, de verschillende wilsverklaringen en de niet-reanimerenpenning worden besproken en er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Zij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

De lezing vindt plaats in Congrescentrum De Reehorst, Bennekomseweg 24, 6717 Ede. Zaal is open vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. De toegang is kosteloos.
De koffie staat voor u klaar!

Locatie Congrescentrum De Reehorst, Bennekomseweg 24, 6717 Ede