Agenda

Haarlem. Lezing “Sociale media en rouw”
Woensdag 16 Maart 2016, 19:00

Yarden Logo“Even op Facebook zeggen dat oma is overleden”

Jongeren zijn grootgebruikers van de 'social media'. Internet lijkt voor hen gemaakt. Voel je je niet begrepen door je ouders, leraren of je baas? Wil je weten of je de enige bent die niet kan slapen door de dood van je broertje? Even naar Facebook of Twitter, en je hebt zo tien nieuwe vrienden die hetzelfde meemaakten.

Je hoeft de deur dus niet meer uit om lotgenoten te vinden. Maar is dat wel verstandig en veilig om je gevoelens toe te vertrouwen aan volslagen vreemden? En als jongeren de hele dag achter de computer hangen, gaat het dan nog wel goed met ze?

Overigens zijn jongeren niet de enigen die de social media hebben ontdekt in tijden van verlies. Online condoleanceregisters en Facebook-pagina's stromen vol met meelevende berichten van volwassen bekenden en volslagen vreemden. Internet als walhalla op verwerkingsgebied. Waarom doen mensen dat? Is dit de consequentie van de verregaande individualisering van de maatschappij?

Spreker
Daan Westerink is journaliste, rouwdeskundige en social-mediadocent. Zij schrijft, blogt en tweet over rouw en verlies en is docent Verlieskunde aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast begeleidt ze jongeren, volwassenen en gezinnen na een verlies. Dat doet ze online, tijdens individuele gesprekken en lotgenotenbijeenkomsten. Zij schreef twee boeken: ‘Leven zonder ouders’ (2007), waarin volwassenen vertellen over hun leven met én zonder vader en/of moeder, en ‘Verder zonder jou’ (2010), waarin jonge mensen praten over de dood van iemand die hen lief is.
Aanmelden mag via: https://www.yarden.nl/vereniging/agenda/social-media-en-rouw.htm#

Locatie Crematorium Haarlem
Toegang: gratis

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief