Agenda

Meppel. Lezing: Rouw van broers en zussen van Minke Weggemans
Dinsdag 23 Februari 2016, 19:30 - 22:00

Yarden LogoLezing: Rouw van broers en zussen van Minke Weggemans
(rouw- en stervensbegeleider, therapeut, schrijfster) (http://www.broederzielalleen.nl/)

Een interessante lezing over de rouw van een vergeten groep. Na een overlijden gaat veelal alle aandacht naar de ouders, partners en/of kinderen van de overledene. En voor broers en zussen is dan ook weinig oog. In Amerika wordt deze groep ‘Vergeten rouwenden’ genoemd.

Minke Weggemans doorbreekt dat stilzwijgen met een bijzondere lezing over de rouw van deze vergeten groep. Zij gaat in op de specifieke aspecten en valkuilen van het rouwproces van broers en zussen, een onderwerp waar in de praktijk weinig of nauwelijks over wordt gesproken.

Om mysterieuze redenen was het verlies van een broer of zus nog geen onderwerp in de bestaande rouwliteratuur toen in 2005 haar eerste boek ‘Broederziel alleen?’ hierover verscheen, gebaseerd op haar eindscriptie voor de studie Theologie en Pastoraal werk. Zij heeft een drieluik geschreven over rouw van broers en zussen: Broederziel alleen?, Rouw in de zijlijn en Broers rouwen ook.

Een lezing wellicht ook voor u interessant! Om een verlies ook eens door de bril van de broers en zussen te zien krijgen. Een onverwerkt verlies kan immers het hele gezin en zelfs de volgende generaties beïnvloeden.

Het verlies van een broer of zus. Het overkomt velen, maar toch wordt er nauwelijks over gesproken. Hoe aandacht besteden en hoe daarmee om kunnen gaan.

U bent van harte welkom om deze thema-avond te komen bijwonen.

Deze avond wordt u aangeboden door Yarden Vereniging, regio Drenthe en vindt plaats op:

Dinsdag 23 februari a.s. van 20.00 uur tot 22.00 uur
in het Uitvaartcentrum en Crematorium ‘De Reestborgh’ te Meppel.

U dient zich vooraf aan te melden via de website: www.yarden.nl.

De toegang is gratis!

https://www.yarden.nl/vereniging/agenda/rouw-van-broers-en-zussen.htm

Locatie De Reestborgh Edison, 7942 DE Meppel