Agenda

TV NPO3. Teledoc Campus ‘Koffie & Cake’
Zondag 28 Februari 2016, 23:40


Koffie cake uitzending

Teledoc Campus ‘Koffie & Cake’ zondag 28 februari bij de EO op NPO 3

Een fascinerend kijkje in de moderne uitvaartbranche aan de hand van een jonge, vrouwelijke uitvaartleider. De korte documentaire van Janetta Ubbels is de achtste in de tweede reeks Teledoc Campus.

Aan de hand van de jonge uitvaartleider Christel Schenk (27) geeft Koffie & Cake een beeld van de huidige uitvaartbranche. Van A tot Z volgen we een uitvaart; van de eerste ontmoeting van Christel met de nabestaanden tot en met de begrafenis. Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe ga je om met het verdriet van de nabestaanden? En hoe ga je als jonge uitvaartleider om met de oude garde in de branche? Christel is werkzaam in Rotterdam en krijgt er door de diverse culturen vaak te maken met andere gebruiken en tradities. De uitvaart die wij volgen is die van een grote Surinaamse familie, die Christel – inclusief live band, fakkels en ballonnen – in goede banen moet leiden.

Koffie & Cake geeft een kijkje in een wereld die voor de meeste mensen gesloten zal blijven. Een fascinerende wereld die door de invloed van andere culturen en de komst van veel jonge vrouwen enorm aan het veranderen is.