Agenda

TV. NPO 2. Bakkie Troost
Zaterdag 02 Januari 2016, 18:40
Tot Zondag 03 Januari 2016

 

kaarsBakkie Troost

Hoe kijk je terug op het leven van degene van wie je veel gehouden hebt en die door ziekte afhankelijk werd? In deze aflevering kijkt Marcel van Dam terug op het leven van zijn moeder. Laura Heij doet dat bij het graf van haar man.

Ruim achttien jaar stond het leven van Marcel van Dam in het teken van de zorg voor zijn moeder. Na een beroerte is ze halfzijdig verlamd en wordt opgenomen in een verpleeghuis. Bijna elke dag geeft Marcel haar eten, hij wast haar en legt haar op bed. Een moeilijke tijd, want communicatie met zijn moeder is er vrijwel niet. In 2013 overlijdt ze, op 88-jarige leeftijd. Waarom besloot Marcel zo intensief voor zijn moeder te zorgen, en hoe hield hij het vol?

'Till we meet again' waren de laatste woorden die de 27-jarige Robert Heij uitsprak naar zijn vrouw Laura. Hij overleed in juni 2015 aan de gevolgen van kanker, een jaar na de diagnose. Laura blikt terug op een heel gelukkige tijd met Robert. Ook vertelt ze hoe ze zich probeert vast te houden aan Roberts laatste woorden, ondanks dat ze het soms moeilijk kan geloven.

 

Naar de website (klik hier)


Over Bakkie Troost

Een begraafplaats, het kruispunt van leven en dood. Op deze plek hebben Mirjam Bouwman en Arjan Lock bijzondere ontmoetingen met mensen die te maken hebben gehad met verlies. De kernvraag in 'Bakkie Troost' is steeds: wat troost je als je verdriet hebt?

Is het de gedachte aan een weerzien in het hiernamaals? Een symfonie van Mahler? Een middagje zeilen? Drank? Bidden? Of wil je helemaal geen troost. Indringende gesprekken over afscheid nemen, maar ook over het leven.

'Bakkie Troost' confronteert en ontroert, maar is in de kern doordrenkt van Liefde en Troost.