Agenda

Hellevoetsluis. Verdriet Verlies en Rouw in het Alzheimer Café
Maandag 07 December 2015, 19:00


In het Alzheimer café van 7 december is het gespreksthema Verdriet, Verlies en Rouw. Gastspreker op deze avond is mevrouw Janny van Brockel.
Verdriet, Verlies en Rouw hangen heel nauw samen. Niet alleen voor mensen met dementie, maar ook voor de mensen die er omheen staan. Als de diagnose ‘dementie’ wordt gesteld, is er veel Verdriet; niet alleen voor de mens in kwestie, maar ook voor de omgeving.
Na verloop van tijd is er het Verlies van de regie over het eigen leven.

Als degene met dementie komt te overlijden, is er de Rouw bij de mantelzorger, de kinderen, de familie en de vrienden. Janny van Brockel was jarenlang geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Samen met haar gaan we over dit moeilijke onderwerp praten.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt deze keer gehouden op maandagavond 7 december aanstaande in Parkzicht 1, Valentijn Klotzstraat in Hellevoetsluis. Aanvang 19.30 uur. De zaal heeft een eigen ingang, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland, en is open vanaf 19.00 uur.

Deelname aan deze avond is gratis.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer, bij een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen van uiteenlopende aard aan de aanwezige deskundigen.

U bent van harte welkom !

   

Locatie Parkzicht 1, Valentijn Klotzstraat in Hellevoetsluis