Agenda

Goes. Troostdag “P.S. ik mis je”
Zondag 01 November 2015, 15:00 - 18:00

TROOSTDAG “P.S. ik mis je”

Zondag 1 november, aan de vooravond van Allerzielen, organiseert Monique Dommanschet de eerste TROOSTDAG in Goes. Deze middag is iedereen welkom die ooit een dierbare heeft verloren, ongeacht of het 40 dagen of 40 jaar geleden is. Je mag alleen komen maar ook samen met familie en vrienden. “P.S. ik mis je” is het thema van deze middag . Ontmoetingen van mens tot mens staan centraal.

Herdenken

In onze samenleving is er helaas nog steeds te weinig ruimte voor de dood. Daardoor wordt bijna onzichtbaar hoe de doden in ons voortleven, hoe ze onze beslissingen of gemoedstoestand beïnvloeden. Veel mensen herdenken alleen nog individueel. Deze Troostdag laat zien dat het helend is om verhalen en herinneringen aan onze dierbaren op te halen. Om te vieren wie ze waren en wat ze te vertellen hadden. Herdenken komt tot stand met symbolen en rituelen die zowel het verstand als het gevoel aanspreken.

Sfeervolle locatie
In de mooie kamers van Centrum ’t Westlicht aan de Singelstraat 7 in Goes heerst veiligheid, rust en warmte. Een mooie plek om te herdenken. De serene sfeer, het gevoel dat de dingen kloppen en dat er iets in de lucht hangt dat mensen delen, een saamhorigheidsgevoel. Zeker voor mensen die na de crematie van hun dierbare geen echte herdenkingsplek hebben biedt deze Troostdag een universele plek tot herdenken.

Kunstvormen

De troost van schoonheid maakt dat diverse kunstvormen zich bij uitstek lenen om mensen te beroeren. Er worden verhalen verteld en gedichten voorgedragen. Muziek raakt mensen in hun ziel. Een bijzondere beleving recht uit het hart, recht in het hart is het zingen van de namen van onze dierbaren door een professionele zangeres. In de kamers van ’t Westlicht, maar ook in de mooie binnentuin is van alles te zien en te ervaren en vind je letterlijk ‘wartmte’.

Kinderen
Voor kinderen is er ruimte om onder deskundige begeleiding te tekenen of te knutselen. Misschien willen ze ook hun verhaal kwijt over het verlies van hun opa, buurvrouw of huisdier. Het helpt kinderen om op een ongedwongen man manier met dood om te gaan.

Troost-eten

Deze middag moet er niets en mag je jezelf zijn tussen lotgenoten en professionele begeleiders. Even weg uit het alledaagse leven en (weer) praten over onze dierbaren. Onder het genot van troost-eten en drinken worden er herinneringen opgehaald. Iedereen is welkom om in gesprek te komen of gewoon even de sfeer te proeven. Wie wil, mag een foto van zijn geliefde meenemen die we op speciale plaatsen in het licht zetten. Ook ‘herinnerdingen’ zoals de pijp van opa, het snoepdoosje van tante of de favoriete LP van je moeder zijn welkom. Tijdens deze middag krijgen ze een plaats tussen andere ‘herinnerdingen’ en bieden ze gespreksstof. Na afloop neem je jouw kostbare bezit natuurlijk weer mee.

Opgeven
Het is fijn als we vooraf een inschatting kunnen maken van het aantal bezoekers. Je kunt je opgeven via onderstaand e-mailadres. Voor het ‘namen zingen’ kun je de naam van je dierbare mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten
De toegang voor deze Troostdag is GRATIS. Consumpties bedragen € 1,--

 

Locatie Centrum ’t Westlicht, Singelstraat 7 te Goes

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief