Agenda

TV NPO2: De kist
Zondag 03 September 2017, 23:45

de Kist

In De Kist gaat presentator Kefah Allush in gesprek met inspirerende Nederlanders over het leven en over de dood.

Vlaamse cabaretier Wim Helsen te zien in EO-programma ‘De Kist’

 

image

Kefah Allush en Wim Helsen (c) EO

In het EO-programma ‘De Kist’ ontmoet Kefah Allush bekende Nederlanders en gaat met hen in gesprek over het leven en de dood. Maar aanstaande zondag maakt Kefah Allush een uitzondering en reist hij af naar België om de Vlaamse cabaretier Wim Helsen te ontmoeten. Momenteel staat hij op de planken met een voorstelling waarin de dood centraal staat. En recent overleed zijn vader, met wie hij een moeizame relatie had. Genoeg reden voor Kefah om bij hem langs te gaan en te praten over het leven en de dood.

Een half jaar geleden overleed de vader van Wim, met wie hij een haat-liefdeverhouding had. Vaak was hij bang voor hem, en eigenlijk hebben ze elkaar nooit begrepen. “Je niet begrepen weten, dat is denk ik het moeilijkste bij je eigen ouders. Er waren momenten dat dat er wel was, maar dat bleef vaak niet zo. Pas als je als kind de behoefte door hen begrepen te worden kan loslaten, dan is het echt goed, denk ik.” Pas toen hij zijn vaders levensverhaal hoorde, heeft hij hem kunnen vergeven. “Eigenlijk was er maar één ding dat ik moest zeggen: ‘Ik zie u graag.’ Dat is alles.” In gesprek met Kefah Allush vertelt Wim Helsen over zijn fascinatie voor de dood en hoe hij met humor angst wil wegnemen.

De Kist

'De Kist' leidt tot gesprekken over wat waardevol is hier op aarde en prikkelt zowel gasten als kijkers om na te denken over het leven vóór en na de dood. Het programma is zondagavond om 23.45 uur te zien op NPO 2.

 Lees verder...