Agenda

Gemert. Uitvaartbeurs
Zondag 26 Oktober 2014, 11:00 - 16:00

Uitvaartbeurs Noord-Brabant is ontstaan vanuit de gedachte dat er in zijn algemeenheid te weinig bekend is over thema's als sterven, afscheid nemen, rouwen, gedenken en alles wat mogelijk is om hierbij te kunnen helpen. Op bijzondere en ongedwongen wijze laten ruim 50 ondernemers u kennismaken met praktische, gewone en ongewone aspecten die de vele facetten rondom een overlijden persoonlijk maken. Maar dat is niet alles. U vindt er ook informatie omtrent het werk van de levenseindekliniek, wensambulance Noord-Brabant, de transplantatie stichting en andere bijzondere instellingen. Rouwtherapeute Gertie Mooren zal in de middag aanwezig zijn om U te vertellen over haar bijzondere boek, ik zet mijn masker af. Hierin vertellen 20 jongeren (14-25) over hoe zij het overlijden van iemand die hen lief was, overleefden.

Om 11:00 uur presenteren zich voor het zalencentrum diverse bijzondere rouwvoertuigen en zal vanuit de St. Jans Onthoofdingkerk richting Dientje op imposante wijze de New Orleans Funeral march ten gehore worden gebracht. Aansluitend zal de heer van Zomeren, burgemeester van de gemeente Gemert/Bakel, de beurs officieel openen.

Diverse demonstraties en muzikale optredens luisteren de dag op. Thessa Koenders gaat ter plekke aan de slag en laat zien hoe zij samen met nabestaanden een kist maakt, er wordt een demonstratie urnen maken gegeven en Ger Hendrikx legt uit wat thanotopraxie inhoudt. U kunt zien hoe een lijkwade wordt gewikkeld en diverse uitvaartzangers laten in de pub van Dientje van zich horen en verder laten de heren van Ferentes U ervaren hoe indrukwekkend schouderdragen is.
Kortom, Uitvaartbeurs Noord-Brabant leeft.

Jan Manders en Marion Jebbink zijn van mening dat het taboe rondom dood gaan moet verdwijnen. Teveel mensen durven er niet bij stil te staan maar vergeten dat ook zij vroeg of laat een afscheid moeten regelen.
Laat u informeren, ook als doodgaan ver weg lijkt.Locatie Zalencentrum Dientje, Kerkstraat 9 te Gemert.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief