Agenda

Lelystad. Herinneringsweken voorheen Allerzielen Herdacht
Zaterdag 09 November 2013, 18:00

allerzielen olandhorst
Herinneringsweken voorheen Allerzielen Herdacht

Herdenkingsbijeenkomst bij Yarden Ölandhorst te Lelystad

26 oktober tot 10 november staat wereldwijd in het teken van Allerzielen-vieringen. Deze bijzondere herdenkingsbijeenkomsten zijn bedoeld om de doden niet te verzwijgen, maar te vieren om wie ze waren en wat ze te vertellen hebben. Op 9 november organiseert Yarden Flevoland in dit kader een bijzondere, sfeervolle avond waar bezoekers hun overledenen op persoonlijke wijze kunnen gedenken. De viering bied voor ieder wat wils, ongeacht de plek waar overledenen zijn begraven of gecremeerd.

Warme deken
De begraafplaats bij Yarden Crematorium Ölandhorst zal door o.a. medewerkers en vrijwilligers van Yarden omgetoverd worden tot een bijzondere sfeervol verlichte herdenkingsplaats. Er zullen verspreid over de begraafplaats algemene gedenkplekken zijn waar mensen hun herinneringen kunnen omzetten in tekst, beeld of geluid. Zo zijn er bijvoorbeeld een gedichten laan, herdenkingskastjes, het te water laten van een boodschap op een lotusbloem. Ook kunnen nabestaanden rond de laatste rustplaats een sfeer creëren waarbij die dierbare herdacht wordt.

Op de begraafplaats van Lelystad kunnen de bezoekers vanaf 18.00 uur terecht, bij binnenkomst krijgen zij een tasje met lichtje en gaan zij via een vastgestelde route over de begraafplaats. De begraafplaats is door middel van vuurkorven, fakkels en honderden lampionnen verlicht. Op de route zullen de mensen diverse activiteiten tegen komen. Van het maken van een herinneringskastje, een laan met vlaggen, een chianti koor, het oplaten van een ballon met een boodschap en een koffie plek, bij het verlaten van de begraafplaats krijgen de bezoekers een bedankje mee naar huis.

Datum en locatie
Allerzielen Herdacht vindt plaats op de begraafplaats van Lelystad bij crematorium Ölandhorst op 9 november van 18.00 uur tot 21.00 uur.
De viering is gratis bij te wonen en bezoekers hoeven zich niet vooraf aan te melden.

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en uitvoeren van uitvaarten; via Yarden Vereniging – waarvan iedere Yarden-verzekerde automatisch en gratis lid is – geven wij ook voorlichting over tal van zaken die spelen rondom het levenseinde. Daarvoor bieden wij een breed scala aan activiteiten, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten tot film- en theatervoorstellingen. Met deze activiteiten wil Yarden Vereniging het nadenken over 'de dood' stimuleren c.q. bespreekbaar maken, zodat mensen goed voorbereid en doordacht afscheid kunnen nemen van het leven. Daarnaast ondersteunen we nabestaanden bij rouwverwerking, onder meer door het organiseren van herinneringsbijeenkomsten en -concerten en interactieve lezingen over rouwverwerking.

 

Locatie Oostranddreef 1, 8212 AZ, LELYSTAD
Afdrukken

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief