Agenda

TV Ned. 1. Je kunt het niet meenemen (tevreden erven)
Dinsdag 26 Juni 2012, 21:40

testament

Prem Radhakishun brengt families samen om het familiekapitaal te verdelen.


26 juni 2012
Aflevering 1: 'Wat gebeurt er met mijn bedrijf als ik er niet meer ben?'

Theo is palingvisser. Zijn visserijbedrijf is al meer dan 150 jaar in de familie. Generaties lang is het van vader op zoon over gegaan. Er is Theo veel aan gelegen dat het bedrijf blijft voortbestaan, maar ook dat het in de familie blijft. Zijn drie kinderen zien daar weinig heil in. De palingvisserij is een zwaar ambacht waar nog maar weinig geld mee te verdienen is.


3 juli 2012
Aflevering 2: 'Wat gebeurt er met mijn kind als ik er niet meer ben?'

Dexter heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar zorg nodig. Mark en Josette hebben geen goede ervaring met zorginstellingen en daarom kiezen ze ervoor om Dexter thuis te verzorgen. Een noodgedwongen oplossing en een zware opgave voor het gezin. Maar wie moet de zorg op zich nemen als zij weg komen te vallen? Met dit dilemma worstelen Mark en Josette al jaren. Het gaat zelfs zover dat ze zich afvragen of Dexter nog wel verder kan leven als zij zelf niet meer voor hem kunnen zorgen.Taner en Nalan hebben heel andere problemen. Dit succesvolle ondernemers-echtpaar heeft drie gezonde kinderen. Volgens de Turkse traditie is het vanzelfsprekend om de voogdij over te dragen aan de grootouders. Maar Taner en Nalan twijfelen of dit wel de beste oplossing is. Staan hun ouders niet te ver af van de moderne maatschappij om de kinderen te geven wat ze nodig hebben?

10 juli 2012
Aflevering 3: 'Moet mijn kind wel mijn erfenis krijgen?'

Aart Lamberts is een succesvol kunstenaar. Zijn werk is een klein fortuin waard. Aarts grootste wens is dat het werk na zijn dood bij elkaar blijft. De erfgenamen zijn twee dochters. Zij zien zichzelf niet in staat om samen de collectie te gaan beheren.
Germ komt uit een liefdevol Fries gezin. Behalve twee zusters heeft hij nog een oudere broer. Zijn ouders zijn net zo dol op hem als op de rest van de kinderen. Toch worstelen zij met de vraag of zij Germ niet moeten onterven. Hij heeft namelijk het Syndroom van Down en is niet in staat in de toekomst zelfstandig geld te beheren. Puur juridisch gezien zou onterven een juiste keuze zijn, maar emotioneel is het een weg die zijn ouders maar moeilijk kunnen bewandelen.


     
Naar website