Agenda

Meppel, Open dag begraafplaats & crematorium
Zaterdag 26 Mei 2012, 10:30 - 15:00
Contact tel: 14 0522, www.meppel.nl

 

Zaterdag 26 mei is de open dag van begraafplaats Zomerdijk en crematorium Reestborgh. U bent welkom tussen 10.30 en 15.00 uur. Tijdens de open dag wordt het 'monument voor het gemiste kind' onthuld. Er zijn de hele dag demonstraties en rondleidingen. Voor kinderen is er een ontdekkingstocht over de begraafplaats.

Om 10.30 uur start de open dag met de onthulling van het Monument voor het gemiste kind. Dit monument, ontworpen door Frédérique van Loo, staat op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats. Het monument is een plek waar betrokkenen een kind kunnen gedenken en waarvoor geen ander herdenkingsplek, zoals een graf of strooiveldje bestaat. Het kan gaan om jonge kinderen, maar ook volwassenen kinderen of kinderen die tijdens de zwangerschap zijn overleden.

Demonstraties en rondleidingen
U kunt deelnemen aan rondleidingen over de begraafplaats en in het crematorium. Op eigen gelegenheid bezoeken, kan natuurlijk ook. Voor kinderen is er een speciale ontdekkingstocht met opdrachten over begraven en cremeren én opdrachten over de natuur op de begraafplaats. Militairen uit Assen verzorgen tweemaal een demonstratie begraven met beperkt militair eerbetoon. En natuurlijk kunt u zien hoe het delven van een graf gebeurt.

Antwoord op vragen
U krijgt deze dag op bijna al uw vragen over begraven en cremeren antwoord van medewerkers van crematorium, uitvaartverzorgers en gemeente.

Locatie begraafplaats Zomerdijk en crematorium Reestborgh, Meppel