Agenda

Bergen Uitvaart Informatiemarkt georganiseerd door CHARON Uitvaartbegeleiding
Zaterdag 19 Mei 2012


Sfeerfoto Uitvaart Informatiemarkt Charon Uitvaartbegeleiding

Uitvaart Informatiemarkt Bergen 19 mei

Op zaterdag 19 mei van 10 uur tot 16 uur organiseert Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding in en bij de Ruïnekerk in Bergen wederom een Uitvaart informatiemarkt. De bedoeling van deze markt is om de dood midden in het leven te zetten, vandaar dat gekozen is om de markt in het midden van de levendige Bergense zaterdagmarkt te plaatsen.

Buiten de muren van de Ruïnekerk vindt gewoontegetrouw de weekmarkt (met kaas, eieren en bloemen) plaats en binnen de muren, op het grasveld van de Ruïnekerk, presenteren zich kunstenaars, verenigingen en stichtingen in stands en mooie tenten met informatie rondom sterven, rouwen en de uitvaart.

Er zijn laatste huisjes – of in de volksmond kisten – te zien, maar ook urnen, grafmonumenten, gedenkboeken en stichtingen, die kunnen helpen bij rouwverwerking.

Speciaal voor kinderen en jongeren die behoefte hebben aan rouwverwerking is er ook een kindertroosttent aanwezig. Hier kunnen kinderen gewoon even kind zijn, maar ook op creatieve manier uiting geven aan verlies en hun verdriet. Zij kunnen hier met andere kinderen in contact komen en hun ervaringen delen.

Deze informatieve middag wordt opgevrolijkt met muzikale ondersteuning.

Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding wil op deze dag iedereen in Bergen en omgeving uitnodigen om kennis te maken met de vele mogelijkheden welke tegenwoordig rondom sterven, rouwen en de uitvaart zijn. Want pas wanneer je de keuze kent kun je kiezen.

Voor meer informatie bel: 072 5070477 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.