Agenda

Enschede: Afsluiting succesvol project 'levenseinde'
Zondag 15 April 2012, 16:00

Enschede levenseinde

Activiteiten hebben voor inspiratie en discussie gezorgd

Afsluiting succesvol project 'levenseinde'

Na ruim anderhalve maand met volop activiteiten rondom de vraag 'is sterven nog doodgewoon?' loopt het project 'Levenseinde Enschede' op 15 april af. In de Grote Kerk op de Oude Markt zal het project worden afgesloten met een bijeenkomst met het thema 'leven vanuit hoop, een uitdaging tot levenskunst'. Met een groot aantal druk bezochte activiteiten kan succesvol teruggekeken worden op het project waaraan vele Enschedese organisaties meegewerkt hebben.

De verschillende activiteiten van het project Levenseinde hebben voor inspiratie en discussie gezorgd. "Het geeft aan dat het onderwerp leeft", vertelt initiatiefnemer Karel Pool. "Door het veelzijdige programma hebben we bovendien veel bezoekers kunnen interesseren om activiteiten te bezoeken. Mede door de hoge opkomst en de enthousiaste reacties overwegen we om het project in de toekomst een vervolg te geven. We zijn benieuwd hoe de inwoners van Enschede hierover denken. Zij kunnen hun reactie achterlaten op de website www.rondomlevenseinde.nl."

Afsluiting
In de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede wordt - met het centrale thema 'Leven vanuit hoop, een uitdaging tot levenskunst' - het project Levenseinde Enschede afgesloten. De afsluiting - die om 16:00 begint - wordt verzorgd door de Commissie BeZinning & BeZieling van de Protestantse Gemeente Enschede met medewerking van de Cantorij DETA/Opstandingskerk. Na afloop is er een informeel samenzijn.

Levenseinde Enschede
Het thema 'levenseinde' heeft tussen 25 februari en 15 april 2012 centraal gestaan in Enschede. Met een breed programma onder de noemer 'Is sterven nog doodgewoon?' is het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belicht. In de hele stad werden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van kunst, muziek en theater tot film, dans en lezingen. Doel was en is om een open en inspirerende wijze in te gaan op ingrijpende vragen over de zin van het leven, het lijden en de dood. Hierbij is ook ruimte voor actuele kwesties zoals het recht tot zelfbeschikking, medische ontwikkelingen en euthanasie. Veel organisaties - zoals Rijksmuseum Twenthe, Medisch Spectrum Twente en het Wilminktheater - deden mee aan het project en vulden hun eigen aandeel zelf in. Initiatiefnemer was de Commissie BeZinning & BeZieling van de Protestantse Gemeente Enschede.

     

Locatie Grote Kerk op de Oude Markt te Enschede