Agenda

Drenthe. Excursie langs begraafplaatsen in Drenthe Zuid West (Tours des Cimetieres)
Dinsdag 22 Mei 2012, 08:00 - 17:30
Contact E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 050-5260268

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 
Drenthe, dinsdag 22 mei: Drenthe Zuidwest.

Deze tocht is vorig jaar ontwikkeld en begint in het centrum van Meppel waar we eerst naar het Joodse monument gaan. Hier worden we bijgepraat over de plaatselijke Joodse gemeenschap, die zo'n eeuw geleden tot de tien grootste van Nederland behoorde. Via de Jodensteeg wandelen we naar de Grote of Mariakerk, indertijd speciaal vergroot om meer graven te creëren. Een aantal interessante zerken is nog aanwezig. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan de algemene begraafplaats aan de Zomerdijk in Meppel. Voor de lunch in "De drie Kalkovens" bezoeken we de Joodse begraafplaats even buiten Meppel. Na de lunch rijden we naar de regionaal zeer bekende Sint-Bartholomeuskerk te Blijdenstein. Dan gaat de tocht naar Havelte, waar we onderweg een blik werpen op twee bijzonder fraai gelegen 5.000 jaar oude grafmonumenten, namelijk de hunebedden D53 en D54. In Havelte nemen we niet alleen de tijd om de Sint-Clemenskerk te bezichtigen en enkele graven er om heen, maar hier gebruiken we ook de thee. De tocht sluiten we af met een bezoek aan de Protestantse Kerk en begraafplaats te Kolderveen. Deze bevindt zich aan het eind van een prachtige oprijlaan van een paar honderd meter, die we te voet afleggen.

Vertrek:
Vertrek station Groningen, halte rondvaartboot 08.00 uur, vertrek station Assen 08.45 uur, vertrek station Meppel 09.45 uur. Deelnemers die met de trein uit andere delen van Nederland komen, kunnen bij deze tocht dus in Meppel op onze bus overstappen. Prijs € 42,50 pp.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

Download hier volledige programma

 

  
Locatie Drenthe