Agenda

Drenthe Zuid-Oost . Excursie begraafplaatsen (Tours des Cimetières)
Donderdag 26 Juli 2012, 08:00 - 17:30
Contact E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 050-5260268

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken        st_oude_kerken_groningen

 

Drenthe, donderdag 26 juli: Drenthe Zuidoost.

Via een bijzonder punt in Emmen rijden we naar het Veenpark Bargercompascuum. Daar bevindt zich een heel bijzonder en oud bovenveen kerkhof. Na de lunch rijden we even de grens met Duitsland over, we bezoeken de begraafplaats bij het voormalige Emslandlager in (Neu)Versen. Daarna gaan we in Zwartemeer de "kathedraal in het veen" en het aangrenzende kerkhof bezichtigen. Vervolgens rijden we naar Emmen, waar we in een bijgebouw van de 17e eeuwse boerderij "Nabershof" een kopje thee of koffie drinken. Aansluitend bestaat de mogelijkheid een korte wandeling te maken naar het "Langgraf". Dit betreft een begraafplaats van de hunebedbouwers van een type dat elders in Nederland niet voorkomt. Tenslotte bezoeken we in Emmen de synagoge en wanneer de tijd het toelaat nog enkele begraafplaatsen in de directe omgeving.

Vertrek Station Groningen halte rondvaartboot om 08.00 uur, vertrek Station Assen 08.45 uur, vertrek Station Emmen 09.45 uur. Prijs € 42,50 pp.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

 Download hier volledige programma 

    

Locatie Drenthe