Agenda

Friesland. Excursie langs begraafplaatsen in Friesland, de Greidelan-tocht (Tours des Cimetières )
Maandag 26 Maart 2012, 09:00 - 16:00
Contact E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 050-5260268

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken st_oude_kerken_groningen

 

 Friesland, maandag 26 maart: Greidelântocht.

Vanwege de grote belangstelling bieden we deze tour voor het derde jaar aan. We beginnen in Easterwierum (kerkhof met toren, prachtig gelegen op een terp in het vlakke Friese land), rijden dan naar Friens, waar binnen een kleine dorpsgemeenschap een fraaie kerk met kerkhof gelegen is. Misschien verrast de gids ons daar nog met een concertje op het kerkorgel! Dan gaan we naar de begraafplaats van de Humalda van Eijsinga's op Jousmastate nabij Wirdum. Daar gebruiken we de lunch en bekijken het naastgelegen kerkhof. Daarna bezoeken we de Buma-begraafplaats in Weidum en afhankelijk van de tijd de kerk en het kerkhof. Bij Jonker Sikke in Jellum wordt deze tocht afgesloten met een kopje koffie/thee.

Vertrek
Station Groningen, halte rondvaartboot om 09.00 uur. Rond 18.00 uur zijn we daar weer terug. Prijs € 42,50 pp.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

  
Download hier volledige programma

Locatie Friesland