Agenda

Groningen stad en het Hogeland (Tour des Cimetières)
Donderdag 19 Juli 2012, 10:00 - 17:30
Contact E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 050-5260268

arriva_touring

st_oude_drentse_kerken     st_oude_kerken_groningen


Groningen, donderdag 19 juli: Stad en Hogeland.

Dit was de allereerste Tour des Cimetières. Niet alleen vanuit nostalgische overwegingen nemen we deze opnieuw op, de keren dat we deze reden was de touringcar steeds vol. We beginnen met een bezoek aan de Zuiderbegraafplaats in Groningen, waar de gidsen u van alles zullen vertellen over de bekende Groningers die daar begraven liggen. Daarna lunchen we in restaurant De Gouden Karper in Winsum en bezoeken we aansluitend de Joodse begraafplaats aldaar. We gaan door naar de begraafplaats Klein Maarslag, een bijzondere plek midden tussen de weilanden. Tot slot brengen we een bezoek aan de kerk en het kerkhof van Zuurdijk. Het kerkhof staat bekend om zijn diverse grafsymboliek. Vorig jaar werd er nog het monument onthuld van Joapke's vader als eerbetoon aan alle anonieme, veelal arme mensen, die in Zuurdijk zijn begraven en die zich geen eigen grafsteen konden veroorloven. De plaatselijke commissie biedt ons tot slot een kopje koffie of thee aan.

Vertrek
Station Groningen, halte rondvaartboot om 10.00 uur. Prijs p.p. € 39,50

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren telefonisch 050-5260268. Wilt u svp duidelijk aangeven uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer, de naam en datum van de tocht waarvoor u zich inschrijft èn de opstapplaats?

Download hier volledige programma

    

Locatie Groningen