Agenda

Holten. Uitvaartmarkt
Zaterdag 31 Maart 2012, 10:00 - 16:00

Uitvaartmarkt Holten

Ruim 20 bedrijven presenteren hun producten, zoals bloemen, drukwerk, grafmonumenten en urnen en diensten als rouwauto’s, de notaris en hulp bij rouwverwerking.

Nadenken over eigen uitvaart
Volgens Akke Verhoeven, die de uitvaartmarkt organiseert, groeit de tendens dat mensen tijdens hun leven al nadenken over hun uitvaart. “Zeker als mensen recentelijk een uitvaart hebben meegemaakt, gaan ze meer nadenken over hun eigen uitvaart. Wat spreekt mij aan en wat zou ik zelf beslist anders willen. Tijdens de uitvaartmarkt kan men heel laagdrempelig met allerlei facetten rondom een uitvaart kennismaken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook een handig boekje meenemen, waarin ze kun uitvaartwensen kunnen vastleggen en die kunnen bespreken met familie en huisgenoten”.

ECoffins
Op de Uitvaartmarkt kan het publiek ook kennis maken met nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld ecovriendelijke uitvaartmanden en –kisten. Deze zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook het Fair Trade-keurmerk. Dat waarborgt dat de makers onder goede omstandigheden werken en een eerlijk loon ontvangen en er geen kinder- of gedwongen arbeid wordt gebruikt. De kisten worden gemaakt van bamboe, pandanus, bananenblad of wilgentenen. Puur natuurlijke materialen die komen van speciaal voor dit doel aangelegde eco-plantages.

Optredens
Tijdens de Uitvaartmarkt treedt ’s ochtends een koor op en ’s middags een zangeres, die uiteraard gepaste en stemmige muziek ten gehore brengen. De uitvaartmarkt is een initiatief van Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding.

    

Locatie Hervormde Kerk, Kerkplein Holten
Afdrukken
: