Agenda

Amsterdam. Lezing: Gerard van den Boomen “Woorden als tranen”
Zondag 11 Maart 2012, 15:00 - 16:30

woorden_als_tranen
  Woorden als tranen

Gerard van den Boomen (89) is schrijver én dichter; als journalist was hij indertijd hoofdredacteur van het opinieblad De Nieuwe Linie dat in de jaren zestig en zeventig een belangrijke rol speelde in de turbulente ontwikkelingen binnen de rooms-katholieke kerk.

In november 2011 verscheen zijn autobiografische boek 'Zondagskind' met daarin ondermeer bijzondere verhalen over zijn grote liefde, zijn vrouw Grietje, die langzaam weggleed in dementie en die hij jarenlang heeft verzorgd. Het zijn schrijnende en tegelijkertijd boeiende verhalen over verval, over verlies van contact, maar ook over zijn liefde voor haar die hem energie geeft overeind te blijven.

Van den Boomen, die in Amstelveen woont, heeft als dichter een voorkeur voor het Japanse haibun: heel korte gedichten, helder en met een grote zeggingskracht. Meer dan door tranen kan hij zijn emoties bij het verlies van zijn vrouw in woorden uitdrukken. Zijn dichtbundel 'Woorden als tranen' getuigt hiervan; het zijn woorden over afscheid, liefde en dood.

Op ZONDAGMIDDAG 11 maart is hij te gast bij R.-K. begraafplaats Buitenveldert. Hij draagt gedichten uit déze en andere dichtbundels voor en licht ze ook toe.

Plaats: R.-K. Begraafplaats Buitenveldert,

Fred. Roeskestraat 103, vlakbij het Olympisch Stadion.

Tijd: 15.00 tot circa 16.30 uur.

U bent van harte welkom; de toegang is gratis

     

Locatie R.-K. Begraafplaats Buitenveldert, Fred. Roeskestraat 103, Amsterdam