Agenda

t-Harde. Infomarkt Uitgelicht rond afscheid en gedenken
Zaterdag 19 November 2011, 11:00 - 15:00

Infomarkt rond afscheid en gedenken
Met presentatie van unieke vingerafdruksieraden

De mogelijkheden rond afscheid en gedenken zijn in de loop der jaren gegroeid. Het helpt u en uw nabestaanden om de uitvaart en de periode van rouw in te vullen op een manier die bij u past. De infomarkt ‘Uitgelicht’ geeft een beeld van wat er in de regio op dit gebied wordt aangeboden.

Praten over het afscheid blijft lastig. Toch is het voor nabestaanden goed te weten hoe iemand dacht over bepaalde zaken. Zij zijn degenen die door het invullen van de uitvaart en hun rouw vorm moeten geven aan een verlies. De infomarkt ‘Uitgelicht’ biedt gelegenheid om stil te staan bij de invulling van het afscheid. Wanneer u nu, bij leven en welzijn, uw wensen vastlegt dan geeft dat rust. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden.

Aanleiding voor deze infomarkt is het initiatief van Marianne Doornbos van Uitvaartverzorging Piëta en Edelsmederij Jessica Veldhuizen. Op de infomarkt presenteren zij onder de naam ‘Last Touch’ vingerafdruksieraden. Marianne: “Dit zijn sieraden met een gravure van een vingerafdruk. Iedere vingerafdruk is uniek, dus daarmee wordt het sieraad ook uniek. Het biedt een heel persoonlijke herinnering aan de laatste aanraking van uw kind, geliefde of (groot)ouder.”

Daarnaast kunt u Marianne tijdens de infomarkt alle vragen stellen die betrekking hebben op de uitvaart en Jessica presenteert hier verschillende herinneringssieraden. Notaris Carola van der Laan beantwoordt vragen over o.a. het testament, de afwikkeling van een nalatenschap of het opstellen van een levenstestament. Fotografe Bunny Gielbert laat zien dat een reportage van een uitvaart een dierbare herinnering kan zijn en Mark en Joyce Timmers van Joyce Bloembinderij presenteren schitterende rouwbloemstukken.

De infomarkt wordt gehouden op zaterdag 19 november van 11.00 tot 15.00 uur bij Restaurant Amuse in ’t Harde. Pim en Vera Kleinrensink laten de bezoekers zien dat de pas aangebouwde tuinkamer een mooie ruimte is om na een uitvaart samen te zijn en na te praten. De entree is gratis.

    

Locatie Restaurant Amuse in ’t Harde