header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Een traject waarbij ongeveer 800 medewerkers van Yarden zijn opgemeten en gerestyled. De pakken zijn uit ruim 11.000 meter stof vervaardigd.

Peter van Wageningen, directievoorzitter Yarden Uitvaartorganisatie: "De nieuwe kledinglijn moest een eigentijds design krijgen, dat prettig draagt en waarin het 'unieke' duidelijk is terug te zien. Na een uitgebreide selectieprocedure viel afgelopen zomer de keuze op Oger Corporate Fashion, de bedrijfskledingtak van modezaak Oger. Voor een op maat gemaakt pak geldt namelijk hetzelfde als voor een uitvaart: een uniek karakter en hoogwaardige kwaliteit.

Oger Corporate Fashion voelde goed aan waar Yarden voor staat in de uitvaartbranche en heeft dit vertaald in zijn ontwerp. De stoffen zijn van hoge kwaliteit en dragen heel comfortabel. De diepbruine bedrijfskleding oogt op het eerste gezicht ingetogen, maar al snel zie je er allerlei leuke, creatieve details in verscholen. En dat maakt de kleding heel uniek, wat naadloos aansluit op onze missie en stijl: iedere uitvaart uniek."

Voor Oger was deze opdracht echt een uitdaging. Inkoop- en creatief directeur Martijn Lusink: "We hadden nooit eerder een uitvaartorganisatie gekleed. Je denkt al snel aan stemmig en saai, maar Yarden gaf direct aan dat ze dat juist niet wilde. Sterker, we kregen heel veel creatieve vrijheid, veel meer dan we van bedrijven gewend zijn. Daarom vinden we deze kledinglijn de meest uitdagende die we ontwikkeld hebben.

Die creatieve details vind je bijvoorbeeld in de voering, of het gebruik van satijn in het damesgiletje, waar heel subtiel de 'Y' van Yarden terugkomt. 'Ook kun je het borstzakje naar buiten vouwen tot een pochetje, waarop de Yarden-basiskleuren terugkomen; dat oogt meteen vrolijker. Zo leent de kleding zich ook goed voor minder ingetogen uitvaarten."

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl