header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Uitvaart Direct wordt aangeboden naast Compact, de eerste uitvaartdienstverlening van PC Hooft die via internet vast te leggen was. Bij Uitvaart Compact gaat het om een uitvaart met een vast dienstenpakket tegen een vaste zeer lage prijs. Voortbouwend op het succes van dit dienstenconcept wordt met Uitvaart Direct een uitvaartdienstverlening geboden die men naar eigen wens kan vormgeven. Afhankelijk van de gemaakte keuzes kunnen de nabestaanden zelf bepalen hoeveel geld zij willen besteden.

Uitvaart Direct
Dienstverlening via internet is tegenwoordig heel normaal. Via uitvaartdirect.nl kan een complete uitvaart, direct en geheel via internet, 24/7 worden geregeld. De nabestaanden kunnen samen met familie of naaste vrienden in alle rust de uitvaart voor de overledene vastleggen en daarbij persoonlijke keuzes maken voor begraven of cremeren, type kist, bloemen, locatie, hoeveel mensen worden uitgenodigd, de tekst op de rouwkaart en catering.

Uitvaart Direct gaat uit van hoge kwaliteitsnormen en biedt een basisdienstverlening waarop u naar uw persoonlijke keuze aanvullingen kunt maken en vastleggen. Terwijl de cliënt zijn of haar keuzes vastlegt, krijgt deze een transparant kostenoverzicht bij de gemaakte keuzes. Uitvaart Direct is geen budgetproduct, maar biedt omdat de cliënt het zelf regelt wel kostenvoordelen. Zodra de uitvaart is vastgelegd, verzorgt Uitvaart Direct alle afgesproken diensten. Voorafgaand en op de dag van de uitvaart wordt de familie persoonlijk bijgestaan en gesteund door een uitvaartbegeleider om de uitvaartplechtigheid naar wens te laten verlopen.

PC Hooft
PC Hooft is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. Al bijna 80 jaar verzorgt zij in heel Nederland uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is een kwalitatieve uitvaart te verzorgen voor een scherpe prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft beheert en exploiteert uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl