header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Deze uitvaartverzorger staat bekend als betrouwbaar, discreet en transparant. Dit zijn waarden waar Nuvema Uitvaartverzekeringen zich mee wil associëren.

Uitvaartzorg Louissen
Nuvema, heeft in Uitvaartzorg Louissen een betrouwbare partner gevonden.  Jenny Louissen, geboren en getogen in Emmen, neemt de tijd en denkt mee over alles wat er komt kijken na een overlijden. Dit alles met als doel om de overledene een passend afscheid te geven. De kracht van Jenny Louissen zit in het luisteren naar wat de familie zelf wil en wat mogelijk is en van daaruit handelen. Woorden als respect, aandacht, warmte, afstemmen, oog voor traditionele waarden en eigentijdse ideeën zijn speerpunten voor Uitvaartzorg Louissen.

Samenwerking
De wensen omtrent uw uitvaart vastleggen is één. De financiële consequentie hiervan is een andere tak van sport, maar van net zo groot belang. Uitvaartzorg Louissen en Nuvema hebben in beide gevallen de kennis in huis om de klant te ondersteunen. Nuvema kent geen standaard uitvaartpakket maar houdt rekening met de plaatselijke mogelijkheden en kosten en uw persoonlijke wensen.

Nuvema Uitvaartverzekeringen
Nuvema Uitvaartverzekering, is sinds 1960 actief in de uitvaartbranche. Nuvema biedt aan ongeveer 300.000 Nederlanders een natura uitvaartverzekering met een modulaire opbouw. In samenspraak met de plaatselijke uitvaartverzorger zorgt Nuvema ervoor dat het verzekeringspakket haarfijn wordt afgestemd op de wensen van de klant en de plaatselijke mogelijkheden. Hiermee onderscheidt Nuvema zich duidelijk van andere uitvaartverzekeraars en is Nuvema in staat een uitvaartverzekering nauwkeurig af te stemmen op de behoefte van de consument. Deze aanpak en visie resulteert in een uitvaartpolis die het beste kan worden omschreven als puur maatwerk.

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl