header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

PERSBERICHT

Apeldoorn, donderdag 25 november 2010

Centraal Beheer
Nederlander laat het liefst geluk en liefde na
Website verzamelt wensen nalatenschap

Geen bergen met geld, huizen, huisdieren of antieke erfstukken, maar “geluk” en “liefde” worden het liefst nagelaten door Nederlanders. Dit blijkt uit een analyse van een speciale website “Zeg het nu” van Centraal BeheerAchmea. Hierop wordt men gevraagd nu te zeggen wat ze de wereld na wil laten.

Wat wilt u de wereld nalaten?

Menig bezoeker heeft inmiddels hun nalatenschap bekend gemaakt op de “Zeg het nu” website. Hierop kan iedereen die het wil zijn of haar antwoord achterlaten op de vraag: Wat wilt u de wereld nalaten?

 

Top 5 antwoorden

De vijf meest voorkomende reacties op de website zijn:

  1. Geluk

  2. Liefde

  3. Feest

  4. Medemenselijkheid

  5. Creativiteit

Over de website

Een goed boek, een mooie anekdote of een geweldige film – verteld met woorden of beelden. Alles kan men nalaten. De antwoorden op de website maken duidelijk dat Nederland de voorkeur geeft aan het nalaten van geluk. Daarbij wenst het gros niet alleen geluk voor zijn naasten, maar voor iedereen.

Wilt u weten wat Nederland u toewenst? Of wilt u zelf nu zeggen wat u na wilt laten? Zeg het nu op www.centraalbeheer.nl/zeghetnu.

 

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl