header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Hans_Croes_Axent

'Meeste Nederlanders willen helemaal niet nadenken over de dood'

AXENT maakt uitvaartverzekering heel eenvoudig

Groningen, 27 oktober 2010 – AXENT Nabestaandenzorg N.V. is een nieuwe onafhankelijke uitvaartverzekeraar die is ontstaan na de overname van AEGON Nabestaandenzorg N.V. door de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria. AXENT is de derde uitvaartverzekeraar van Nederland en verkoopt kapitaalverzekeringen via tussenpersonen en rechtstreeks aan de klant. AXENT heeft zich recent opnieuw voorgesteld aan het intermediair. AXENT heeft haar aanpak opvallend vernieuwd, zowel voor de klant als voor de tussenpersonen. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn duidelijkheid en flexibiliteit.

Hans Croes, algemeen directeur van AXENT: "De markt is veranderd. Wij zijn helemaal opnieuw naar de markt gaan kijken. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan. Opvallend is dat de meeste Nederlanders nadenken over de dood en de uitvaart het liefst ver voor zich uitschuiven. Veel mensen hebben bovendien geen idee wat een uitvaart kost en welke kosten nog wachten na de uitvaart. Het vooruitschuiven van nadenken over de uitvaart leidt tot onderverzekering of helemaal geen verzekering. Dit is onwenselijk. Het is verstandig om je uitvaartverzekering nu te regelen om vervolgens rustig verder te kunnen leven. Wij doen alleen uitkeringen in geld, niet in natura. Uitkeringen in geld (zogenaamde kapitaalverzekering) zijn het meest transparant. Verzekerden beslissen zelf hoe en door wie zij hun uitvaart willen laten verzorgen. Je verzekert je voor een concreet bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Dat bedrag hebben wij flexibel gemaakt, waardoor het beter aansluit bij veranderingen in je leefsituatie. Zo kun je makkelijk verhogen, verlagen, premievrij maken, volstorten (in een keer alle premie betalen) of zelfs stopzetten. Hierdoor zit je nooit vast aan je uitvaartverzekering. Elke vijf jaar neemt je tussenpersoon of AXENT contact op om te kijken of je verzekering nog up-to-date is. Zo heb je er geen omkijken naar. We houden het dus heel eenvoudig en dat verwachten mensen ook van een uitvaartverzekeraar van nu."

Provisieschuif
AXENT heeft ook de samenwerking met tussenpersonen vernieuwd. Alle tussenpersonen waarmee het bedrijf in het verleden zaken deed hebben nieuwe samenwerkingsovereenkomsten ontvangen. Wie deze nieuwe overeenkomst heeft getekend, krijgt toegang tot de nieuwe portal. Daarin kan de tussenpersoon de meeste voorkomende mutaties direct doorvoeren. Ook kan de tussenpersoon met de innovatieve 'provisieschuif' zelf de verhouding tussen afsluitprovisie en doorlopende provisie bepalen en de hoogte van de provisie vaststellen. Hans Croes: "Klanten verwachten helderheid over de kosten voor een uitvaartverzekering. Wij bieden het intermediair de instrumenten om op een eenvoudige manier te bepalen hoe en wanneer zij gehonoreerd willen worden. Dat kunnen zij vervolgens ook overzichtelijk duidelijk maken aan de klant."

Zorgplicht
AXENT ziet een belangrijke rol voor het intermediair om de uitvaartverzekering van hun klant up-to-date te houden. Hans Croes: "Ons uitgangspunt is: denk niet na over de dood, maar regel het nu en leef rustig verder. Een belangrijk element daarbij is dat wij samen met de tussenpersoon elke vijf jaar contact opnemen met de verzekerden om te bekijken of de verzekering nog steeds aansluit bij de leefsituatie van de klant. De klant kan dan eenvoudig en per direct wijzigingen door laten voeren. Die aandacht wordt door klanten als zeer waardevol ervaren. Hierdoor heb je de verzekering die je verwacht en hoef je daar geen zorgen meer over te hebben."

AXENT de uitvaartverzekering van nu
AXENT heeft – met haar rechtsvoorgangers – een historie die ruim 160 jaar terug gaat. Met ongeveer € 70 miljoen premie inkomsten per jaar, 2,4 miljoen polissen en ongeveer € 3 miljard verzekerd kapitaal is AXENT nu de derde uitvaartverzekeraar van Nederland. AXENT staat voor duidelijkheid, flexibiliteit en verkoopt alleen kapitaalverzekeringen. Verzekerden bepalen zelf hoe en door wie zij hun uitvaart willen laten verzorgen. Het hoofdkantoor van AXENT is gevestigd in Groningen. Meer informatie op www.axent.nl.

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl