header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Phoenix_Urnen_met_tekst-en-afbeelding_op_verzoek1
De speciale verven waar hij mee werkt worden geproduceerd in eigen atelier volgens eeuwenoud traditioneel recept. De afbeeldingen op de urnen bestaan uit diverse motieven,  ook speciale decoraties op verzoek van familie. Veel ‘natuurlijke’ onderwerpen, maar ook abstracte decoraties. Verder is er ook een urn met het motief ‘Kaartspel’.

Michaël van de Sande heeft zijn opleiding gehad bij de wereldberoemde Koninklijke Delfts Aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles anno 1653”.

Sinds 2004 heeft hij zijn eigen atelier.

Tijdens de openingsuren van de expositie (van 10.30 u tot 17.00 uur) is er een speciaal programma. Naast optredens van zangers, musici en dichters is er voor jong en oud die een verlies te dragen hebben, een speciaal ontwikkeld spel, zingen met kinderen, workshops van o.a. een notaris, en seniorcoach, veel informatie, advies over gezond eten en troostgevende lekkernijen.

Ook zijn er vertegenwoordigers aanwezig van organisaties zoals zorginstellingen, particuliere thuiszorg, huis van dementie, palliatieve zorg, Nederlandse vereniging van vrijwillige euthanasie, ouderenactiviteiten, vrijwilligershulp thuis.

Daarnaast is er een breed scala aan producten en kunstwerken te zien die te maken hebben met de uitvaart, waaronder dus ook

“Phoenix Urnen”.

 

Meer informatie over 'Phoenix Urnen ®' vindt u op onze website www.phoenixurnen.nl

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl