header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
De heren Sjaak den Hollander (voorzitter) en Bob Schnieders (secretaris) van de FKB hebben de raamovereenkomst met Nuvema ondertekend. Na een periode van intensieve onderhandelingen is er voor beide partijen een mooie overeenkomst uit voortgekomen die veel perspectief biedt voor de toekomst. Deze raamovereenkomst biedt de gelegenheid aan de 69 aangesloten verenigingen (leden) van de FKB om een individuele overeenkomst met Nuvema aan te gaan, waarin Nuvema en de verenigingen verklaren elkaar te promoten.

FKB
De FKB is al ruim 60 jaar een belangenorganisatie die opkomt voor de belangen van haar leden, de uitvaartverenigingen. De leden van de FKB zijn verspreid over heel Nederland te vinden. Een van de aandachtspunten is om de “rouw en trouw” in het dorp te houden. Men organiseert met regelmaat bijeenkomsten waarbij ondersteuning wordt geboden op allerlei gebieden. Kortom de FKB staat er voor haar leden! Sjaak den Hollander, voorzitter FKB:  “de gesprekken die we met Nuvema hebben gehad, hebben het vertrouwen gewonnen van het FKB bestuur. Nuvema is een eigentijdse professionele organisatie, met korte en heldere lijnen, die maatwerk kan bieden, waarbij ook de verenigingsbelangen worden behartigd”.

Nuvema
Nuvema Uitvaartverzekering is sinds 1960 actief in de uitvaartbranche. Zij staat bekend als een betrouwbare partner en vaart al jaren een eigen koers in uitvaartland. Nuvema biedt een pakketverzekering met een modulaire opbouw. In samenspraak met de plaatselijke uitvaartverzorger zorgt Nuvema ervoor dat het verzekeringspakket haarfijn wordt afgestemd op de wensen van de klant en de plaatselijke mogelijkheden. Hiermee onderscheidt Nuvema zich van andere uitvaartverzekeraars en is zij in staat een verzekeringspakket nauwkeurig af te stemmen op de behoefte van de consument. Deze aanpak en visie resulteren in een pakket dat het beste kan worden omschreven als puur maatwerk.

In 2010 is het aantal samenwerkende uitvaartverenigingen en uitvaartondernemers sterk toegenomen. Inmiddels hebben ruim 300 uitvaartverzorgers een bewuste keuze gemaakt om met Nuvema samen te werken. Dit in combinatie met 65 adviseurs geeft een uitstekende landelijke dekking en de mogelijkheid voor een persoonlijk advies over een op maat gemaakte natura uitvaartverzekering.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl