header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Gert Brinkhorst uit Zelhem richtte in 2006 het bedrijf Rondom Rouw op na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitvaartbranche. In 2007 won hij al eerder een internationale prijs met zijn bronzen urnenlijn 'Hartcollectie' en ontving hiervoor de International Funeral Award. Het jaar erna ontwikkelde hij de 'Rugzak voor verdriet', een nieuw concept op het gebied van rouwverwerking voor kinderen. Ook hiervoor werd hij destijds genomineerd.
Afgelopen jaar ontwikkelde Rondom Rouw een uniek concept voor rouwverwerking bij mensen met een verstandelijke beperking. De map bevat foto-informatieboeken, een handreiking met tips over rouwverwerking, inclusief een adressenlijst ter ondersteuning en een beknopte literatuurlijst. In 2009 ontving hij hiervoor een IFA-Award nominatie.

Rondom Rouw heeft een eigen urnenlijn ontwikkeld. Sculpturen van brons die er niet uit zien als een urn, maar allen als basisvorm het hart hebben. De jury gaf aan dat deze urnen 'allemaal uniek zijn met gevoel en emotie, mooie creaties die je raken'. Het zijn sculpturen vervaardigd met de hand, naar wens, van de hoogste kwaliteit brons en worden geleverd met een certificaat van echtheid.

Met deze "Hartcollectie" heeft Rondom Rouw zich wederom gekwalificeerd voor een finale plaats bij de International Funeral Awards. Een belangrijke prijs die wordt uitgereikt aan bedrijven die kwalitatief hoogstaande nieuwe producten of diensten voor de uitvaartbranche hebben ontwikkeld. Dit jaar gaat het om diverse genomineerden uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Rondom Rouw heeft zich voor België genomineerd voor deze Funeral Award. De winnaar van deze prijs wordt 23 oktober a.s. in Aarschot (België) bekend gemaakt.


Met vriendelijke groet,
Gert Brinkhorst.

Rondom Rouw verzorgt tevens lezingen op het gebied van rouwverwerking.
Voor meer informatie en/of foto's: www.rondomrouw.nl of telefonisch via
(0314) 64 01 73 of (06) 54 35 70 43.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl