header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Persbericht

Vredehof genomineerd voor Funeral Award


Een deskundige jury heeft Vredehof Uitvaartverzorging afgelopen zaterdag genomineerd voor de International Funeral Award in de categorie "Beste Service". Tijdens de jurydag, gehouden in Crematorium Zegestede in Roosendaal, was de jury onder de indruk van het complete dienstenpakket van Vredehof, het goede gebruik van haar netwerken en de unieke samenwerking met Twentse bedrijven en culturele instellingen. Naast de bestaande samenwerkingsvormen zoals Revitum en Declamo is de laatste uitbreiding, de Nu voor Later Card hier een perfecte aanvulling op. In het bezit van een Nu voor Later Card ontneemt de kaarthouder de nabestaanden veel onnodige toekomstige zorgen. De kaarthouder krijgt de beschikking over een codicil/wilsbeschikking waardoor de nabestaanden volledig op de hoogte zijn van de wensen ten aanzien van de eigen uitvaart. Bovendien profiteren de nabestaanden van interessante kortingen die van pas komen na het overlijden, zoals korting op de uitvaart, professionele sprekers, muziek en natuursteen. Maar ook tijdens het leven geniet de kaarthouder al van interessante kortingen en privileges. Denk hierbij aan unieke voordelen bij o.a. theaters, concerten, restaurants, lezingen en musea. De Nu voor Later Card geeft rust, om te genieten van de waardevolle momenten in het leven.

De Funeral Awards, ook wel de Oscars uit de uitvaartbranche genoemd, worden voor de 12e keer uitgereikt aan bedrijven, organisaties of overheden die zich onderscheiden op het gebied van vernieuwing in de uitvaartbranche in Nederland, Belgie en Duitsland. Op 23 oktober zal in Aarschot(B), tijdens het gala van de Internationale Funeral Award, de Funeral Award in de diverse categorieën worden uitgereikt. Hier worden dan ook de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.

De nominatie op zich is al een mooie erkenning voor het uitgebreide dienstenpakket van Vredehof en met name voor de unieke service die de Nu voor Later Card de kaarthouders biedt. Meer informatie over de Nu voor Later Card en de overige diensten van Vredehof vindt u op www.nuvoorlatercard.nl en www.vredehof.nl.

Vredehof, in Enschede voortgekomen uit de coöperatieve gedachte, is geworteld in een groot deel van Twente en Salland. Zij heeft vestigingen in Enschede, Losser, Haaksbergen, Eibergen, Neede, Almelo, Rijssen, Enter, Holten en Bathmen. De uitvaartorganisatie kent een lange traditie van aandacht en werkelijke betrokkenheid, van zorg die verder gaat. Maar ook een traditie van vernieuwen. Vredehof Uitvaartverzorging B.V. heeft met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland cont(r)acten voor het uitvoeren van uitvaarten. De organisatie is er voor alle gezindten, is vertrouwd met alle rituelen en gebruiken en schept tegelijkertijd ruimte voor nieuwe vormen. Vrijwel de gehele dienstverlening wordt met eigen mensen en middelen uitgevoerd. Vredehof is daardoor nauwelijks afhankelijk van derden en dat geeft zekerheid, ondersteund door het Keurmerk Uitvaartzorg.

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl