header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

 

Award voor besteServiceverlening in de uitvaartsector

 

Uitvaartverzorging Stork Maasdriel

Hedel

SCB Zoom- en Zegestede

Bergen op Zoom

Business Fashion Solutions

Bergen op Zoom

Huigen Vervoer

IJsselstein

Requiem

Amsterdam

Crematorium voor Tilburg en omstreken

Tilburg

Award voor de Toeleveranciers in de uitvaartsector - particulieren

 

Uitvaarttruck

's Gravenzande

Witte Wolkjes

Merselo

Keepingtouch

Langezwaag

Karasiet Gedenksieraden

Nederweert

Contura

Aachen

Award voor toeleveranciers in de uitvaartsector - professioneel

 

Hellar Products

Melderslo

Papaver

Eefde

UP architects & advisors

Roosendaal

MK 2 Audiovisueel

Breda

Kenneth Smit training

Soest

Vlinderijnes en sARTs

Kruisland

George Barbiër Photodesign

's Hertogenbosch

Special Award voor de vernieuwendste asbestemmingsmogelijkheden

 

B & W metalen urnen

Vlissingen

Zinc About It

Maarn

Jems BV

Purmerend

Special Award voor de beste website in de uitvaartsector

 

P. van Wijk & Zoon

Capelle a/d IJssel

Hoog niveau
Afgelopen zaterdag 4 september vond in het fraaie Crematorium Zegestede te Roosendaal de jurering plaats van een groot aantal kandidaten, die nieuwe innovatieve ideeën op uitvaartgebied toonden aan een vakjury. Het betrof hier de Nederlandse voorronde voor de jaarlijkse prestigieuze “International Funeral Awards”, waarin de deelnemers uit heel Nederland een nominatie konden verdienen in diverse categorieën in de uitvaartbranche.

Het niveau van de inzendingen was dit jaar heel hoog; de juryrapporten waren dan ook vaak (terecht) heel lovend. De genomineerden voor de “Europese finales” op zaterdag 23 oktober a.s. in Aarschot (België) zullen dan ook vast hoge ogen gaan gooien in de diverse categorieën.

Gezellige open dag

De mooie presentaties van de deelnemers aan de jurydag werden behalve door de juryleden ook bekeken door de honderden bezoekers, die gebruik maakten van de geboden gelegenheid om het crematorium te bezoeken. Hierdoor krijgen ook de particuliere bezoekers een indruk van de vele ontwikkelingen en de toenemende mogelijkheden in de uitvaartbranche.

Het mooie zomerse weer deed de buiten opgestelde koetsen en andere transportmiddelen heel goed uitkomen. Binnen stonden de presentaties overzichtelijk opgesteld in de ruime ontvangsthal en in de sfeervolle koffiekamers. De deelnemende bedrijven lichtten natuurlijk met heel veel enthousiasme hun inzending toe.

Ook de ruimtes waar men als bezoeker van een uitvaartplechtigheid niet komt, konden nu bekeken worden. Zeker de ovenruimte, maar ook de regiekamer, trok daarbij veel aandacht. Het volledige medewerkersteam van “Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede” was aanwezig voor de opvang en de begeleiding en voor het beantwoorden van de vele vragen.

Grote tevredenheid

Het bestuur van I.F.A. Nederland en bestuur en directie van SCB Zoom- en Zegestede tonen zich zeer tevreden met de vlot verlopen verkiezingen en open dag. De vele positieve reacties van deelnemers en bezoekers bevestigen de zeer professionele samenwerking tussen beide instellingen.

De I.F.A. Organisatie
"Internationale Kwaliteitsraad voor het Uitvaartwezen" een organisatie van Euro Sales Events - funeraire afdeling

Betekomsesteenweg 116b
B-3200 Aarschot (Belgie)


Naar Impressie van de open dag in crematorium Zegestede in Roosendaal, tevens de jurydag van International Funeral Award in Nederland

 

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl