header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Daarnaast presteert de groep ook boven verwachting en hebben we een leuke club met professionele, creatieve en toegewijde mensen. Daar ben ik best trots op.", zegt Ben Buitelaar, manager Yarden Franchise. "

Voor Egbert komt een langgekoesterde wens uit. " In mijn hoofd heb ik al een heel plan gereed, dat uiteindelijk moet leiden tot een succesvolle uitvaartonderneming, waarin de wensen van de overledene en nabestaanden centraal staan. Met mijn uitvaartonderneming wil ik ervoor zorgen dat klanten tevreden terugkijken op de uitvaart."

Egbert is bij toeval in contact gekomen met Yarden Franchise. Toen hij voor zijn studie van Uitvaartverzorger bij Docendo naar een stageplek moest zoeken, wilde Egbert dit doen bij een kleine uitvaartonderneming die veel zelf deed. Hij kwam hierbij in contact met Yarden & Kollaard Uitvaartzorg Lekstreek e.o. en Yarden & Verkaik Uitvaartzorg Dordrecht en maakte afspraken voor de stage. Naast de zeer prettige en leerzame stage, werd hij geattendeerd op de mogelijkheden van franchisenemer bij Yarden. Voor Egbert bleek dit de perfecte combinatie te zijn om te kunnen werken als uitvaartverzorger en voor zich zelf te beginnen. " Ik wil een vliegende start maken". Door een intensieve samenwerking aan te gaan met Yarden, kan ik mijn eigen onderneming starten en heb gelijk een potentiële klantenkring, vertelt Egbert tijdens de ondertekening van de franchiseovereenkomst met Sabrina Franken, directeur van Yarden Uitvaartzorg.

Voor Egbert is de overstap naar de uitvaartbranche een grote verandering, aangezien hij in de afgelopen jaren werkzaam was als teamleider in de beveiliging. Als overeenkomst met het werken in de uitvaart ziet Egbert het contact met mensen en de onregelmatige werktijden. Dat Egbert een zeer sociaal mens en een echte netwerker is, blijkt wel uit zijn vele bestuursfuncties bij diverse verenigingen in zijn dorp Kedichem.

Na een uitgebreide voorbereiding en stage bij een zorgvestiging van Yarden, zal Egbert op 1 januari 2011 starten als franchisenemer. Egbert zal dan gaan werken onder de naam Yarden & van Voorden Uitvaartzorg Gorinchem e.o. in onder andere de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Leerdam, Maasdriel, Sliedrecht en Zaltbommel.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandig ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 30 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.
Voor meer informatie www.yarden-franchise.nl

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl