Rouw- en Grafsymbolen door de eeuwen heen
In dit onderdeel wordt aandacht besteed aan de symboliek op en van grafmonumenten. Naast de afbeelding kan ook de vormgeving van een grafmonument een symbolische betekenis hebben. Deze afbeeldingen en vormgeving worden ook wel Vanitas-symbolen genoemd. Vanitas is het Latijnse woord voor vergankelijkheid. Naast de van oudsher bekende symbolen, zijn er steeds meer hedendaagse varianten te vinden. Met behulp van een groot aantal toegezonden afbeeldingen - met name op het gebied van hobby en beroep - zijn meerdere pagina's samengesteld.

Op deze manier kunnen wij wandelaars over en bezoekers van begraafplaatsen  informeren over wat er te zien is. Informatie over de betekenis van allerlei afbeeldingen op en vormen van grafmonumenten.

De rubrieken zijn gebaseerd op visuele herkenning: voor een afbeelding van een dier kijkt u onder dieren. Voor letters of afkortingen kijkt u onder letters.

Zo worden de wandelingen wellicht nog interessanter of kunnen zij inspireren bij het ontwerp van een grafmonument. Wie weet wordt hierdoor uw interesse ook gewekt voor een vereniging of stichting tot behoud van de begraafplaats.

Door het aanklikken van de onderwerpen krijgt u het gekozen overzicht.

Algemeen

Beroep

Bloemen

Dieren

Hobby

Instituut/vereniging

Jaartallen en letters

Planten/bomen

Met dank aan Liske Rynia voor het beschikbaar stellen van een aantal afbeeldingen met symboliek.

Graag willen wij deze symboliekrubriek zo volledig mogelijk maken. Wilt u daar een bijdrage aan leveren, dan stellen wij dat bijzonder op prijs. U kunt ons bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.