header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

 
condoleance_crematies_crematorium_hofwijck
Tot nu toe was het vaak een dure en lastige aangelegenheid om een uitvaart live uit te zenden. Hofwijk brengt hier verandering in en maakt het nu mogelijk voor iedereen. De code kan worden verstuurd naar die specifieke oom, tante, nicht, broer, zus... Met een druk op de knop is eventueel ook de hele vriendenkring op de hoogte van de plechtigheid. Ook kan de code gedistribueerd worden via de rouwkaart of naar de complete digitale vriendengroep van de overledene op Hyves, MSN, Facebook, et cetera. Uitgangspunt voor Hofwijk is dat de live internetuitzending laagdrempelig en betaalbaar moet zijn. Tot en met eind 2010 neemt Hofwijk de kosten voor alle internetuitzendingen voor haar rekening.

Raymond Kleingeld, hoofd Crematorium Rotterdam Hofwijk: 'Er is op momenten van afscheid nemen behoefte aan persoonlijke aandacht. En deze internetdienst is juist daar voor bedoeld. Wij vinden het belangrijk dat elke betrokkene de plechtigheid moet kunnen "bijwonen". Ook de persoon die heel graag aanwezig zou willen zijn, maar dat door omstandigheden niet kan. Die oom die slecht binnen de familie ligt, of die broer die in het buitenland woont, of die nicht die net geopereerd is, of die goede vriendin die angst heeft om een crematorium te bezoeken, of die oude buurman die ver weg woont en niet durft te komen, omdat het geijzeld heeft, of ... Er zijn talloze redenen waarom iemand toch heel graag de plechtigheid had willen bijwonen. Wij zijn daarom erg blij dat het vanaf nu voor iedereen mogelijk is om de live uitvaart te kunnen bijwonen.'  

inlog_crematies_crematorium_hofwijck

De techniek rondom liveuitvaart.nl wordt geleverd door het Rotterdamse bedrijf Company Webcast BV, marktleider op het gebied van webcasten in de Benelux. Olaf Lawerman, directeur Company Webcast: 'Wij zijn actief in veel verschillende markten, waarbij het live uitzenden van bijeenkomsten en het achteraf doorzoeken ervan centraal staat. Zo zijn wij ook betrokken bij het live uitzenden van raadsvergaderingen, aandeelhoudersvergaderingen, interne bijeenkomsten etc. Het uitzendingen van alle crematies bij Hofwijk is een bijzonder project voor ons. Het gaat om heel veel live uitzendingen, waarbij wij zoveel mogelijk processen automatiseren. Wij zijn er trots op dat we samen met Hofwijk dit project realiseren en hopen dat deze specifieke aanpak door zijn laagdrempeligheid en betaalbaarheid navolging krijgt bij andere uitvaartorganisaties'.

Tip: bekijk de introductiefilm 'Webcasting' op www.crematoriumhofwijk.nl

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl