header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


wereldlichtjesHelmond, 7 december 2009.

 

Op de tweede zondag van december (13 december) worden over de hele wereld, precies om 19.00 uur plaatselijke tijd, kaarsen gebrand ter nagedachtenis aan verloren kinderen. Door het tijdsverschil zal er in een etmaal een golf van symbolische licht van deze kinderen over de wereld gaan. Dit moment van  herdenken geeft tevens een uitdrukking aan de verbondenheid met ouders, broers en zussen en andere nabestaanden die een kind hebben verloren.  Familie en andere betrokkenen die een  overleden kind bij deze gelegenheid  willen herdenken, worden hiervoor uitgenodigd. 

De herdenking vindt  ‘s avonds om 19.00 uur plaats. Als u een kind herdacht wilt hebben, vragen we u rond 18.30 uur aanwezig te zijn, zodat de naam van het betrokken kind een plaats krijgt tijdens de herdenking. 

 

Uitvaart Frits Spierings organiseert in Helmond deze herdenking in de Kapel van Binderen in Helmond. Deze kapel biedt een sfeervolle intieme sfeer.

 

Adres:                         Binderen 2, Helmond.

Organisatie:               Frits en Lieke Spierings (www.spierings.com)
                                    (0492-525000)

Muziek:                      Joost Tholhuijsen Accordeon

Begeleiding:              Annemarie Peters

 

Children’s Memorial Day werd in 1998 door president Clinton als een officiële herdenkingsdag erkend en wordt ondersteund door de VOOK,  de vereniging van ouders van een overleden kind.

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl