header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Persbericht
Phoenix_urn_roodborstje

Op zondag 1 november is Phoenix Urnen ® aanwezig op de "Voor Altijd....." uitvaartbeurs, die gehouden wordt op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn.
Voor deze locatie is speciaal gekozen vanwege het unieke karakter van het Archeon waar de cultuurgeschiedenis centraal staat, van de eerste bewoners tot aan de Middeleeuwen.

Asbewaring is van alle tijden, en al ver vóór de jaartelling werd dit gedaan door de as te plaatsen in een urn gemaakt van aardewerk uit rivierklei, die vervolgens in een urnenveld of grafheuvel werd geplaatst.
Op de urnen werden soms ook eenvoudige motieven en decoraties aangebracht.

Deze traditie wordt in een heel andere vorm voortgezet door het atelier van Phoenix Urnen, met zeer gedetailleerde en kleurrijke motieven, die bedekt worden met een fraaie glanzende glazuur.
Dat maakt deze Phoenix Urnen tot meer dan alleen een urn voor asbewaring, ze zijn dan ook zeer geschikt als decoratieve sierurn voor asbewaring in huis, maar ook geschikt voor plaatsing in een urnenmuur, (urnen)tuin of zelfs in een urnengraf. Door de hoogwaardige kwaliteit gaan deze urnen dan ook vele honderden jaren mee.

Op de uitvaartbeurs zal Michael van de Sande een demonstratie geven van het met de hand beschilderen van zijn urnen.

Naast een serie vaste decoraties biedt het atelier ook de mogelijkheid om een decoratie naar eigen idee te laten uitvoeren, bijvoorbeeld afgestemd op de hobby of het beroep van de overledene.
Bij ieder product wordt een "Certificaat van Echtheid" meegeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michaël van de Sande:
Phoenix Urnen / Urnenatelier "De Vlinder"
Houtlaan 167
9403 EZ Assen
tel. 06 111 51 434
(internationaal: +31 - 6 111 51 434)
website www.phoenixurnen.nl

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl