header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

    
pchooft_uitreiking_waardecheque

Ruim 450 mensen hebben zaterdag jl. de open dag bezocht die is gehouden naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Het Uitvaarthuis. Het Uitvaarthuis, onderdeel van de PC Hooft Groep, heeft de afgelopen tien jaar een niet weg te denken plaats verworven waar het uitvaartverzorging en afscheid nemen van dierbare overledenen betreft. Mensen in de omgeving van Het Uitvaarthuis zijn allemaal persoonlijk uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en zijn ter plaatse ontvangen met koffie en een gebakje. De sfeer was informeel en gezellig. Met dit initiatief, zo hebben diverse bezoekers vastgesteld, is opnieuw een stukje taboe over dood en uitvaartverzorging weg genomen.

Gedurende de open dag kon iedereen een kijkje nemen in de verschillende ruimten van Het Uitvaarthuis. Daarnaast kon men zich laten informeren over de dienstverlening van Uitvaartverzorging Purmerend Beemster en is een lezing gegeven over rouwverwerking. Veel belangstelling was er voor de diverse demonstraties Engels dragen door de studentendragersgroep van de PC. De dag is omlijst met live muziek.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Het Uitvaarthuis is een cheque van 1000 euro overhandigd aan de heer Jan van der Beek, voorzitter van de Stichting Vrienden van Novawhere/Molentocht, een lokaal verzorgingstehuis. Mevrouw Carry Hos, één van de directieleden van de PC Hooft Groep, zei bij het overhandigen van de cheque dit te doen omdat de PC niet alleen respect heeft voor de doden en de verzorging daarvan, maar zich ook graag bezighoudt met de zorg voor een goed en actief leven.

Het Uitvaarthuis biedt de mogelijkheid voor nabestaanden om afscheid te nemen van de overledene en familie en vrienden te ontvangen tijdens het rouwbezoek. Het is tevens mogelijk om een plechtigheid in klein gezelschap te laten plaatsvinden met aansluitend een condoleance. Centraal bij de dienstverlening van Uitvaartverzorging Purmerend Beemster staan respect voor de overledene en een goede herinnering aan het afscheid voor de nabestaanden.

Uitvaartverzorging Purmerend Beemster is een handelsnaam van PC Hooft Uitvaartverzorging (houder Keurmerk Uitvaartzorg), welke onderdeel is van PC Hooft Groep BV. De PC Hooft Groep, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, beheert en exploiteert tevens crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen. De PC Hooft Groep is initiatiefnemer van Uitvaart Compact. Bij Uitvaart Compact is de uitvaart teruggebracht tot de essentie, waardoor zij de goedkoopste uitvaart kan aanbieden. Een uitvaart regelen via Uitvaart Compact kan 24 uur, zeven dagen in de week online via uitvaartcompact.nl en zeer binnenkort ook telefonisch via 0800 5080.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl