header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

 
Tijdens de open jurydag op zaterdag 12 september in Crematorium Dieren is de Goese rouw/herdenkballon Licht•je (spreek uit "Lichtpuntje) genomineerd voor een Award in de categorie Toeleveranciers Particulier

Licht•je is een product van samenverliesverwerken uit Goes en Creatief Bureau kip&co uit Vlissingen. Dankzij de jarenlange ervaring van beide bedrijven in hun branches zag deze ballon in september 2008 het levenslicht.
Met gedenkballon Licht•je kunnen mensen zowel afscheid nemen als een dierbare herdenken
Licht•je is méér dan een ballon. De basiskleur van deze ballon is ‘jewel sapphire'. Aan de blauwe saffier, waar de kleur van de Licht•je ballon door is geïnspireerd, wordt buitengewone eigenschappen toegeschreven. Zo zou de steen zijn eigenaar kracht, eer en onsterfelijkheid geven. Ook zou de saffier bijdragen aan het voorkomen van smart. De kleine witte sterretjes symboliseren een sterrenhemel, waarin de grote gele ster in het midden staat voor een verloren dierbare. De rouw/herdenkballon is gemaakt van hoogwaardig, biologisch afbreekbaar latex en wordt speciaal en exclusief geproduceerd voor Licht•je.

Licht•je is een merk en inmiddels uitgegroeid tot meerdere producten die het ritueel afscheid nemen en de ballon ondersteunen.
Zo heeft elke ballon zijn eigen ballonkaartje en kan elke ballon voorzien worden van een certificaat.
Naast de ballon zijn er in dezelfde lijn inmiddels ook een urntje, handgedompelde kaarsen en condoleancekaartjes.
Of mensen nu alleen of met z'n allen rouwen/herdenken, in stilte of tijdens een bijeenkomst, het gebruik van een Licht•je blijkt een grote symbolische waarde te hebben. Sinds september 2008 weten steeds meer mensen Licht•je te waarderen. Zo werd Licht•je gebruikt tijdens diverse uitvaarten en persoonlijke gedenkmomenten, maar bijvoorbeeld ook tijdens de Michael Jackson Herdenking op 2 juli 2009 in Paradiso in Amsterdam.
Met de Funeral Awards willen de organisatoren een brug slaan tussen professionelen en de burger en aldus de drempelvrees voor de dood te doorbreken en bespreekbaar te maken.

De Funeral Awards, vormen meteen een platform voor de funeraire zakenmensen om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl