header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer


Eindhoven, 22 juli 2009

Coöperatie DELA en schoonmaakbedrijf Asito gaan samen huishoudelijke hulp, tuinieren en andere klussen in en rond het huis aanbieden. De bedrijven willen zo nabestaanden helpen de draad van het leven weer op te pakken.

Volgens DELA hebben mensen tegenwoordig een grotere behoefte aan nazorg dan vroeger. René van der Velden, manager nazorg bij DELA: "In het begin staan vrienden, familie en collega's klaar, maar na een paar weken neemt de aandacht af. Dat is niet bewust, maar nabestaanden voelen zich vaak wel bezwaard om extra hulp te vragen." Mensen willen hun omgeving niet tot last zijn. Vroeger werd dat breder opgevangen door de gemeenschap. De samenwerking kan veel betekenen om een steuntje in de rug te bieden bij allerdaagse werkzaamheden in en om het huis.

Asito is enthousiast om te kunnen samenwerken met DELA bij deze nieuwe service. Ron Steenkuijl, directeur marketing en sales: "Asito ziet een overduidelijke meerwaarde in deze nieuwe dienst. Het ontzorgt de nabestaanden, iets dat Asito voor al haar relaties nastreeft. In de moeilijke periode die mensen doorgaan na het overlijden van een naaste, hopen we een bijdrage te kunnen leveren om dit deel van de zorgen weg te nemen."

Samenwerkingsverbanden
Het idee voor de klus- en schoonmaakdienst werd geopperd door de leden van DELA. In Asito vond de coöperatie een goede partner. Eerder zette DELA samenwerkingsverbanden op met Formaat Notarissen, ABAB belastingadviseurs, Tempo-Team, Stichting Korrelatie en Verhuizen Zonder Zorgen. DELA verwacht daar op korte termijn extra partners aan toe te voegen. Van der Velden: "Het criterium bij het uitkiezen van partners is dat zij nabestaanden moeten helpen de draad van het leven op te pakken. Dat vinden wij het belangrijkste."

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, circa 1.100 medewerkers en ruim 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg en sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal damesvolleybalteam.

Over Asito
Asito is met 12.500 medewerkers een bepalende speler in de Nederlandse schoonmaakbranche. Met ruim 120 autonome lokale vestigingen is Asito altijd dichtbij en is ze actief in vijf divisies: Institutioneel, Aviation, Food, Medical en Leisure. Afhankelijk van de omvang van een opdracht worden lokale, regionale en landelijke krachten gebundeld. Met als hoofddoel: maximale ‘ontzorging' op het gebied van facilitaire dienstverlening voor opdrachtgevers.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl